Skip Navigation Links

Kriz durumunda bireyler ne yapmalı?

Şok durumunun, ani gelişen kriz yaratan durum karşısında ortaya çıkan şaşkınlık, endişe, telaş, ne yapacağını bilememe ve korku, kaçma, kaçınma ile ke

Sağlık   A+a-

Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Merkezi Psikiyatri Öğretim Üyesi Prof. Dr. İshak Özkan, yaptığı açıklamada, pek çok çeşit ve tanımları olan krizi kısaca ''zorda kalınan durum'' olarak tanımlamanın mümkün olduğunu söyledi.

Özkan, krizin, şok, durumu kabullenme, yeniden gözden geçirme-yeni duruma uyum ve yeni duruma bağlı gelecek planları yapma safhaları bulunduğunu belirtti.

Şok durumunun, ani gelişen kriz yaratan durum karşısında ortaya çıkan şaşkınlık, endişe, telaş, ne yapacağını bilememe ve korku, kaçma, kaçınma ile kendini gösterdiğini anlatan Özkan, şok ne kadar çabuk ve ne kadar az zararla atlatılırsa durumu kabullenmenin o kadar hızlı ve belirgin olacağını ifade etti.

Şok atlatılamazsa kabullenme ve takip eden süreçlerin sağlanamayacağını dile getiren Özkan, ''şok kısa sürede atlatılamazsa zarar verici durumlar süreklilik kazanır. Bireysel alanda panik bozukluktan, ağır depresyona ve hatta intihara kadar giden durumlar ortaya çıkabilir'' dedi.

Özkan, krizde faaliyeti yavaşlatma, giderek

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet