Skip Navigation Links

'Parkomat Ücretlerinde Yasaya Aykırı Bir Durum Yoktur'

Yürürlüğe girdiği günden bugüne gündemi meşgul eden parkomat sistemi için Danıştay’ın verdiği kararı son nokta oldu.

'Parkomat Ücretlerinde Yasaya Aykırı Bir Durum Yoktur'

Gündem   A+a-

 
Yürürlüğe girdiği günden bugüne gündemi meşgul eden parkomat sistemi için Danıştay’ın verdiği “Parkomat ücretlerinde yasaya aykırı bir durum yoktur” kararı son nokta oldu.
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı parkomat sistemini mahkemeye taşıyan Vehbi Gül isimli vatandaşın şikâyeti mahkeme tarafından reddedildi.
Benze durumu Hatay’da da yaşayan Hatay Parkomat yetkilileri park ücretini ödemeyen araç sahipleri hakkında yasal işlem başlatacaklarını belirtti.
Yetkililer yaptıkları açıklamada şu bilgilere yer verdi: “Samsun’da bir vatandaşın parkomatın yasal olmadığına dair açtığı dava Danıştay tarafından reddedilmiştir.
Bu karar tüm Türkiye’de parkomat uygulamasının yasal olduğuna dair emsal bir karardır. Bizde Hatay’da parkomat uygulamasında çalışan personeller olarak ciddi sıkıntılar yaşıyorduk. Ancak bu karar ile rahatladık. Hataylı hemşerilerimizden yasal olan hakkımızdan doğan park ücretlerini ödemelerini rica ediyoruz. Aksi takdirde araç sahipleri hakkında yasal işlem başlatıp ücretini bu yolla tahsil edeceğiz.” dedi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet