Skip Navigation Links

Dörtyol’un Enerji Sorunu Karanlıkta Tartışıldı

Dörtyol’daki enerji sorunu tartışılırken kesilen elektrik ise hem komik, hem de gergin bir ortam oluşmasına neden oldu.

Dörtyol’un Enerji Sorunu Karanlıkta Tartışıldı

Gündem   A+a-

 
TOKSOY; “LEYLEK UÇTU, KANADI TELE DEYDİ DÖNEMİ KAPANMALI”
 
Türkiye Enerji Dağıtım A.Ş. Yetkilileri geçtiğimiz hafta Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’u makamında ziyaret ederek bölgede yapmayı planladıkları yatırımlarla ilgili olarak bilgilendirmelerde bulundular.
 
Türkiye Enerji Dağıtım A.Ş. Yatırım Planlama Uzmanı Erdem Aksu bölgedeki en büyük sorununun enerji nakil hatlarından kaynaklandığını belirterek; “Toroslar Edaş olarak 2017 yılında Dörtyol’un enerjisini besleyen Payas ve Erzin istasyonlarından gelen havai hatlarımızı toprak altına almayı amaçlıyoruz. Bunun için bölgeye 9 milyon liralık bir yatırım öngörüyoruz. Bu çalışma ile birlikte enerji kesintileri büyük oranda azalacak. Bunun yanı sıra en büyük sıkıntımız trafo yerleri. Bu konuda belediyemizden yardım istiyoruz. Trafo yerlerinin belirlenmesinden sonra ise 6 milyon liralık ek bir yatırım bütçemiz de hazır.” dedi.
 
 Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’da yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz yıl yine bu odada Hatay Metropol Bölge Müdürü Sayın Selman Nair ile benzer bir toplantı yapmıştık. Sayın Nair sizin bu gün söyledikleriniz hakkında o günde benzer açıklamalar yaptı. Lakin üzerinden bir yıl gibi bir süre geçmiş olmasına rağmen durum dünden daha kötüye gidiyor. Her seferinde müjdelerle geldik deniyor ama somut atılan tek bir adım yok. Belediyemizin sosyal medya hesabına sizinle alakalı yapılan şikayetin haddi hesabı yok. Arkadaşlarım sadece son 12 saat içerisinde yapılan şikayetlerin dökümünü getirdiler ki bunlar sayfalar dolduruyor. Hemşerilerimizin de bizim de sabrımız taştı. Artık leylek uçtu kanadı tele çarptı dönemi bizim nazarımızda kapanmıştır. Çözümü her ne ise derhal yerine getirilmelidir. İskenderun ilçemize geçtiğimiz yıl 46 milyon liralık yatırım gerçekleştirilmiş. 30 ay önce ilçe olan Arsuz’a 6,7 milyon liralık yatırım yapılarak yüksek gerilim hatları bile toprak altına alınmış durumda. Dörtyol görmezden gelebileceğiniz, şu kadar yatırım yapacağız diye geçiştirebileceğiniz bir yer değil. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir yeri olan bu ilçede 120 bin hemşerimiz ortak bir dertten muzdarip iken, bizler bu şehrin emanet edildiği kişiler olarak çalışma arkadaşlarımla birlikte sizlere her türlü kolaylığı ve müsamahayı bu güne kadar gösterdik. Bundan sonra atacağınız adımlar bizim tavrımızın netleşmesine vesile olacaktır. Yaptığınız izahatlar için teşekkür ediyorum. Ama yapacağınız icraatları de acilen görmek istiyorum” dedi.  
 
Dörtyol’daki enerji sorunu tartışılırken kesilen elektrik ise hem komik, hem de gergin bir ortam oluşmasına neden oldu.
 
UCUBE ELEKTRİK YÖNETİMİ
 
CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu da aynı gün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Hatay'da kimi yerlerde 3 gündür, kimi yerlerde 24 saattir elektrik yok! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, elektrik sistemini yönetemiyor! Bu konuyu sürekli gündeme getirdik, sayısız soru önergesi verdik, TBMM kürsüsüne taşıdık, TBMM'deki Dışişleri Komisyonu'nda Bakan Berat ALBAYRAK'ı sıkıştırdık. Ancak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın tutumu, vatandaşı değil, Toroslar EDAŞ'ın çıkarlarını esas aldığı için AKP iktidarında bu sorunun çözüm şansı görünmüyor! Enerji Bakanlığı, 24 Şubat 2015 tarihli yanıtında Hatay'da vatandaşa jeneratör almasını ya da 12 saati aşan kesintilerde Toroslar Edaş'tan tazminat istemesini önerdi. Konu hakkında tekrar önerge verdik. Bu kez BAKAN ALBAYRAK, Hatay'da sürekli elektrik kesintisi olmadığını öne sürerek, Aralık ayında yapılan yatırımlar sonucu 2016'da kesintilerin çok az olacağı sözünü verdi. Bu söz de BOŞA düştü. BAKAN HATAYLILARLA dalga mı geçiyor! Hatay'da kesinti olmayan gün yok. Toroslar EDAŞ'ın sözleşmesi gözden geçirilmelidir!” açıklamasında bulundu.  
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet