Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

ALİKEV, Ali İsmail Korkmaz’ın Anısını Yaşatacak

Gezi Parkı protestoları sırasında Eskişehir’de katıldığı barışçıl gösteri sırasında polisler ve siviller tarafından darp edilmesi sonucunda

ALİKEV, Ali İsmail Korkmaz’ın Anısını Yaşatacak

Gündem   A+a-

 Gezi Parkı protestoları sırasında Eskişehir’de katıldığı barışçıl gösteri sırasında polisler ve siviller tarafından darp edilmesi sonucunda yaşamını 19 yaşında yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın adı burslarla yaşayacak. Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) iki yılı aşkın süredir gençlik çalışmaları yapıyor ve gençlerin toplum hizmeti faaliyetlerine destek veriyordu. ALİKEV şimdi de tamamı bağışlardan oluşan bir burs fonu oluşturdu. Genç fidanlardan bir orman yaratacağız diyerek oluşturulan Ali İsmail Korkmaz Bursu, bu yıl 30’u üniversite ve 10’u lise olmak üzere toplamda 40 öğrencinin eğitimine destek olacak. Bu sayı, gelen bağışlarla beraber bu yıldan itibaren, hiç beklemeden arttırılarak, üniversite öğrencisiyken öldürülen Ali İsmail’in adına verilen bursların gençlerin eğitimine destek olması amaçlanıyor.
Herkes burs fonlarına destek olabilir
ALİKEV bursları her miktardaki katkıya açık. “Genç fidanlardan bir orman yaratacağız” diyerek oluşturulan bursa katkı sunmak isteyenler için ALİKEV tarafından 3 burs fonu oluşturuldu. Yaprak, Ağaç ve Orman adlarını taşıyan burs fonları aracılığıyla herkesin imkânları dâhilinde burs fonlarına katkı yapması çok daha kolaylaştı. Burs fonları sayesinde her miktarda bağış kabul edilirken, ayda sadece 210 TL karşılığında bir öğrencinin eğitimine destek olurken, bu bursa bağışçının veya bir yakınının adı verilebiliyor. ALİKEV, gençlerin eğitimine destek olarak daha umutlu, daha aydınlık bir gelecek hayalini paylaşan herkesten burs fonlarına katkıda bulunmalarını bekliyor. Ali İsmail Korkmaz Bursu başvuruları ve burs fonlarına bağış www.alikev.org adresinden kabul ediliyor.
ALİKEV’in Amaçları
ALİKEV, Ali İsmail Korkmaz’ın anısını yaşatmak ve onun “toplum için gençlik” düşünü hayata geçirmek amacıyla; gençlerin toplumsal fayda sağlayan etkinliklerde yer alarak daha önyargısız, daha çatışmasız, daha eşitlikçi, daha sosyal bireyler haline gelmelerini amaçlar.
ALİKEV; Ali İsmail’in düşlerindeki özgür dünyanın; toplumsal barış ve eşitliğin var olduğu, insan-doğa ilişkileri de dahil olmak üzere her türlü eşitsiz ilişkiden arınmış bir dünyayı, gençliğin katılımı ile kurmak vizyonuyla çalışmalarını yürütür. ALİKEV, vizyonu doğrultusunda; politik karar alıcılar tarafından, gençlik alanında başvuru kaynağı olarak görülen ve ulusal yaygınlığa sahip bir vakıf olmayı hedefler
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar