Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Çekmece Rahat Bir Nefes Alacak..

HATSU,Defne’ye bağlı Çekmece Mahallesi’nde yapılan yağmursuyu hattı döşeme çalışmalarının ana cadde üzerinde devam ettiğini bildirdi.

Çekmece Rahat Bir Nefes Alacak..Web
TV

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), merkez ilçe Defne’ye bağlı Çekmece Mahallesi’nde yapılan yağmursuyu hattı döşeme çalışmalarının ana cadde üzerinde devam ettiğini bildirdi.
 
Yağmursuyu göletlerinin ve su baskınlarının meydana geldiği noktalar için yapılan çalışmaların iki etapta gerçekleştirildiğini hatırlatan İdare, ilk etap olarak Pınarbaşı Mahallesi’nde yapılan çalışmanın tamamlandığını, ikinci etap çalışmalarının ise Çekmece Mahallesi ana caddesi üzerinde yürütüldüğünü kaydetti.
 
Çekmece Caddesi’nde yıllardır kangren olmuş sorunlara neşter vurduklarını ve devam eden çalışmaların da tamamlanmasıyla birlikte problemlerin tarihe karışacağını vurgulayan Genel Müdürlük, Pınarbaşı Mahallesi’ne 800’lük borularla 800 metre yağmursuyu hattı döşendiğini belirterek, Çekmece Caddesi’nde de 800’lük borularla 2 bin metre yağmursuyu hattı döşeme çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
 
Teknik personel denetiminde sürdürülen çalışmada 1 ekskavatör, 1 kepçe, 2 kamyon ve 7 personelin görev yaptığı öğrenildi.
 
Çalışmaları yerinde inceleyerek görüşlerini ‘HATSU Muhtarın Sesi’ mikrofonlarına aktaran Çekmece Mahalle Muhtarı Fikret Çolakoğlu, Çekmece Mahallesi’nin yağmur yağdığı zaman geçilmez bir hal aldığını ifade ederek,  ‘Büyükşehir Belediyesi’ne ve HATSU’ya müracaatlarımızdan hemen sonra bizim isteklerimizi de dikkate aldılar ve çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. HATSU Çekmece Mahallesi’ne çok ciddi çalışmalar yapıyor” dedi.
 
Çalışmaların Pınarbaşı ile Yeşilkent mahalleleri, Çekmece Caddesi’ni ve ara sokakları kapsayacak şekilde yapıldığını belirten Çolakoğlu, bu çalışma ile cadde esnafının ve mahalle sakinlerinin rahata kavuşacağını ve eskiden yaşanan sorunların artık olmayacağını söyledi.
 
Muhtar Çolakoğlu, yapılan bu hizmetlerden ötürü Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a,  HATSU Genel Müdürlüğü’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına son verdi.
 
 
Çekmece Rahat Bir Nefes Alacak.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş