Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dörtyol Belediyesi Direnişe Devam Ediyor

Fakültenin Dörtyol’da kalma kararı çıkana kadar Nöbeti sonlandırmayacaklarını açıkladılar.

Dörtyol Belediyesi Direnişe Devam Ediyor

Gündem   A+a-

 
Dörtyol Belediyesi, Dörtyol Teknoloji Fakültesinin İskenderun’a taşınmasını engellemek amacıyla Başkan Yardımcıları, Müdürleri ve tüm personelleri ile direniyor. 
Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy öncülüğünde başlayan istişare ve toplantılar sonucunda Dörtyol’un ortak kararı Teknoloji Fakültesi’nin Dörtyol’da kalması olmuştu. Dörtyol Belediyesi’nin öncülüğünde 2 gündür geceli gündüzlü Teknoloji Fakültesinde nöbetler devam ediyor.  
 
 
İlçemizde 2014 yılında büyük çabalar sonucunda kurulan Teknoloji Fakültesi, daha 2 yıl olmadan İskenderun Diasporası tarafından Dörtyol’dan kopartılıp İskenderun’a taşınmaya çalışılıyor. 2014 yılında Dörtyol Belediyesi’nin Yeşilköy Belediye Eski Binasını Teknoloji Fakültesi’ne tahsis etmesiyle açılan Üniversiteye Dörtyol Belediyesi tarafından tam 125 bin Türk Lirası yardım yapıldı. 16.08.2016 tarihinde İskenderun Teknik Üniversitesi Konseyi tarafından aniden alınan bir kararla Dörtyol Teknoloji Fakültesinin İskenderun’a taşınması Dörtyol’da büyük öfkeyle karşılandı. Konsey, Teknoloji Fakültesini yeterli öğrencinin tercih etmemesi, yeterli öğretim görevlisinin olmaması vs. gibi sebeplerden bu kararı aldığını açıkladı.
 
Bunun üzerine Dörtyol Belediye Başkanı Üniversite’nin bu kararını çökertti. Ulaştığı belgeler sonucu bir açıklama yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörlüğünün 2014 yılında açılan Dörtyol Teknoloji Fakültesi’nin Tercih kılavuzlarında yer alması için YÖK’e hiçbir yazı veya bildirim yapmadığını açıkladı. Yine aynı rektörlük Yök’ten bölümler için gerekli Öğretim Üyesi talebini YÖK’e bildirmediğini açıkladı. İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörlüğünün bu ihmalleri yapıp ardından yeterli öğrenci gelmiyor bahanesi Dörtyollular’da karşılık bulmadı. Dörtyollular Fakültenin Dörtyol’da kalma kararı çıkana kadar Nöbeti sonlandırmayacaklarını açıkladılar.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş