Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ak Parti Milletvekili Orhan Karasayar İtso'yu Ziyaret Etti

Ak Parti İskenderun Milletvekili Orhan KARASAYAR, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Musa KURŞUN ve AK Parti İlçe Teşkilatı, İskenderun Ticaret ve Sanay

Gündem   A+a-

Ak Parti Milletvekili Orhan Karasayar İtso’yu Ziyaret Etti

Ak Parti İskenderun Milletvekili Orhan KARASAYAR, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Musa KURŞUN ve AK Parti İlçe Teşkilatı, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının yeni Başkanvekili Ahmet GÖÇMEN ’e yeni görevinde başarılar diledi.

Ahmet GÖÇMEN: ‘’ Öncelikle Sayın Milletvekilim ve AK Parti İlçe Teşkilatına hoş geldiniz demek istiyorum.
İTSO olarak İskenderun’un gelişimine her zaman katkı sağladık. Şimdiden sonra da bu katkılarımız artarak devam edecektir. Bu konuda size de teşekkür etmek istiyorum, son dönemlerdeki gelişmeler gerçekten sevindirici. ‘’ şeklinde konuştu.
KARASAYAR söze İTSO Başkanvekili Ahmet GÖÇMEN ’e hayırlı olsun diyerek başladı ve şunları kaydetti:
‘’ İskenderun çok gelişmiş bir şehirdir. Bacasız sanayide ülke çapında bir başarıya sahiptir. 42 ilden büyük bir ilçedir.
Bizler İskenderun’u daha da geliştirmek için çalışıyoruz. Her mahalleyi tek tek gezdik esnafımızın halkımızın sorunlarını dinledik, bugüne kadar ihmal edilmiş olan sorunlara çözüm yolları aradık ve birçok sorunu çözdük. Devlet hastanesi, Adliye binasının inşası sona erdi. İlçemizdeki elektrik kesintileri problemini aştık. Arsuz yolu bitmek üzere, nüfus dairesinin yeri değişti. Mal Müdürlüğüne yeni bina yapılacak, 500 kişilik erkek öğrenci yurdu binası yapılacak. İçme suyu Projemiz devam ediyor. Ve bunun gibi birçok sorunu çözdük.
İskenderun büyük bir potansiyele sahip bir ilçedir, denizle dağ arasına sıkıştığımız halde büyük ölçüde geliştik. Önümüzde çok güzel günler bizi bekliyor, 3 yıl sonra İlçemizi tanıyamayacağız.
9 Mart 2011 günü Sayın Başbakanımız İlçemizi ziyaret edecek. Başbakanımızı coşkulu bir şekilde karşılamamız çok önemlidir. ‘’ dedi.
İTSO Başkanvekili Ahmet GÖÇMEN: ‘’ Size İskenderun esnafının bir sorunundan bahsetmek istiyorum. İskenderun’a bir KOSGEB yetkilisi istiyoruz. İskenderunlu, Erzinli, Dörtyollu esnafımız Antakya’ya gitmekte büyük sıkıntılar yaşıyor. Eksik tek bir evrakın tamamlanması büyük zaman kaybına sebep oluyor. İTSO olarak büro ve personel sağlayabileceğimizi söyledik fakat hala olumlu bir sonuca ulaşamadık. Bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz.’’ dedi.
İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Servet UĞUTMEN : ‘’ DOĞAKA projeleriyle ilgili bir sıkıntıyı dile getirmek istiyorum. Antakya’dan kabul edilen proje sayısıyla İskenderun’dan kabul edilen proje sayısı arasında büyük bir fark vardır. Antakya’dan kabul edilen proje sayısı çok daha fazladır. İskenderun’da çok profesyonelce hazırlanmış projelerin kabul edilmediğini duymak bizleri çok üzdü, açıkçası anlam veremedik. ’’ dedi.
İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Bedrettin ÖZ : ‘’ İskenderun Körfezi İskenderun esnafı için büyük bir nimettir. Ülkemizin Ortadoğu’ya açılan kapısıdır. Limanın özelleşmesinin ardından, İskenderun’a soğuk hava deposu yapılması kaçınılmaz olmuştur. Bu sistemin olmayışı Mersin Limanına rekabet koşullarında avantaj sağlamaktadır. Gelen gemiler mecburen Mersin Limanına gitmektedir. Rekabet koşulları gereği bizim de bu sistemleri bir an önce işler duruma getirmemiz gerekmektedir. ‘’ dedi.


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar