Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'Hayalimi Gerçekleştirdim'

Hatay'ın İskenderun ilçesinde açılan 'Down Cafe', down sendromlu gençlerin meslek edinip aile bütçelerine katkı sağlamalarının yanında,

'Hayalimi Gerçekleştirdim'

Gündem   A+a-

 Hatay'ın İskenderun ilçesinde açılan 'Down Cafe', down sendromlu gençlerin meslek edinip aile bütçelerine katkı sağlamalarının yanında, kafenin tüm gelirleri engelli bireylerlere aktarılıyor. İskenderun Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında sahil kordonunda yaptırılan ve daha sonra Engelsiz İskenderun Derneği'ne işletilmesi için verilen cafe, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.
 
"Tüm gelir, engelli bireyler için"
 
Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil, bu projenin yıllarca hayalini kurduğu bir proje olduğunu söyledi.  Down sendromlu gençlerin gidiş ve gelişlerini kendi servisleriyle sağladıklarını belirten Dingil, Down Cafe'de şuan 7 down sendromlunun çalıştığını kışın bu sayının artacağını aktardı.  Kafenin gelirinin tamamının down sendromlu ve zihinsel engelli bireylere harcandığını ifade eden Dingil Şöyle devam etti:  "Buranın gelirini belediyeye veya hiç bir kuruma vermiyoruz. Sadece dernek çatısı altında toplayıp bu çocuklar için çok daha fark projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz. Buradan geliri de o projelere harcamak istiyoruz. Havalar sıcak olduğu için saat 5 gibi geliyorlar akşam 10.30'a kadar kalıyorlar. Servise yardım ediyorlar. Zaten görsel olarakta onlar buranın neşesidir. Onlardan da fazla birşey beklemiyoruz ama tabi ki kafe onların olduğu için şuanda servis hizmetlerinde yardımcı oluyorlar."
 
"İskenderun'a ilk defa kazandırılan proje"
 
Amaçlarının down sendromlu çocuklar için birşeyler yapmak ve onlara ufakta olsa bir gelir elde etmeyi sağlamak olduğunu anlatan Dingil, şunları kaydetti:  "Yani buranın geliri tamamen engelli bireylere gidiyor. Çokta olumlu geri dönüşümler alıyoruz. İskenderun'da ilk defa bu kadar geniş kapsamlı engellileri içine alan proje oldu. Bunlarda İskenderun'a ilk defa kazandırılan projelerdir. İnsanlara çok hitap eden bir proje oldu. Böyle çocukların ortaya çıkarılıp hayata kazandırılması ve sosyalleşmeleri İskenderun'da ilk defa olan şeyler."
 
Kafede eğitim verilecek
 
Öte yandan Dingil, sadece kafeyle kısıtlı kalmayacaklarını, kafenin içerisinde down sendromlu ve zihinsel engelli bireylere yönelik eğitimlerin de verileceği ifade ederek şunları kaydetti:
 
"Eğim merkezi olarakta hizmet vermeyi düşünüyoruz. Kafenin içerisinde ayrı 3 tane odamız var. Eğitim odaları olarak ayarladık. Müzik, resim olarak gelen talepler doğrultusunda çocukların nereye yönelendirilmesi gerekiyorsa o doğrultuda öğretmenler eşliğinde o eğitimi vermeyi düşünüyoruz. Toplamda 60'a yakın down sendromlu arkadaşımız var. Tabi ki bunların içerisinde her yaş gurubundan var. Bunlar 2 ila 40 yaşlarına kadar değişiyor. Bizlerde dernek olarak bütün engelli gurubunu kapsıyoruz."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar