Skip Navigation Links

Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir Meclis gündemine ilişkin bir önerge verdi.

Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı

Gündem   A+a-

 
 Samandağ Belediye Meclisi Belediye Başkanı Mithat Nehir başkanlığında gündem maddelerini görüşmek üzere 2016 Eylül ayı olağan toplantısını 2 Eylül 2016 Cuma günü saat 10.00’da Belediye Hizmet Binası toplantı salonunda gerçekleştirdi. Olağan Meclis toplantısında gelecek ayın meclis toplantısı 7 Ekim 2016 Cuma günü saat 10:00’da Belediye Hizmet binası toplantı salonunda yapılmasına oy birliği ile kabul edildi.
 
Toplantıya Meclis üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı ile Birim Müdürleri katıldı.
Eylül ayı olağan meclis toplantısında:
 
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir Meclis gündemine ilişkin bir önerge verdi. Verdiği önergede; Mülkiyeti Samandağ Belediyesine ait parsellerin üzerinde Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Samandağ Belediyesine anahtar teslimi olacak şekilde ve Samandağ Belediyesince sunulacak alan projeye uygun olarak Belediye Hizmet binası yapılması. Bu bina inşasının imzalanacak protokol tarihinden itibaren 18 ay içinde tamamlanarak ve Samandağ Belediyesine teslim edilmesi şartı ile 25 yıllığına Hatay Büyükşehir Belediyesine tahsis edilmesine, bu amaçla uygulama konusunda encümene bir protokol imzalanması hususunda Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili önergenin gündeme alınması oy birliğiyle kabul edildi. Önerge  gündeme alınıp, görüşüldükten sonra Belediye meclisi tarafından   oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı.
 
1-      Bir önceki meclis toplantısı tutanak özeti görüşülerek oy birliği ile karar verildi.
 
2-      Temizlik İşleri müdürlüğünde kullanılmak üzere 15 adet çöp kamyonu, Fen işleri müdürlüğünde kullanılmak üzere 1 adet silindir, 2 adet damperli kamyon 1 adet greyder araçlarının ihale yoluyla veya leasing yöntemiyle alımı için encümene ve işlemleri yürütmek üzere belediye başkanına yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
 
3-      İlçemiz Zeytunlu Mahallesinde yer alan 5546 sayılı Belediyemize ait parselde Maliye hazinesine ait 206,01 m2’lik payın Maliye hazinesinden 275.445,00TL’ye satın alınması için Belediye Encümenine iş ve işlemleri yürütmek üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.
 
4-      Mülkiyeti Belediyemize ait Zeytunlu mah. 5546, 154 ada 8,9 134 ada 14,135 ada 6 ve 128 ada 7,8, ve 9 nolu parsellerin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun ilgili maddeleri gereğince ihale yolu ile satılmasına ve elde edilecek gelirin gündemin 2. Maddesinde sayılan araçlara ek olarak 2 adet kepçe ve bir adet çekici alımında kullanılmak koşulu ile ihale yolu ile satışı için Belediye Encümenine ve işlemleri yürütmek üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi  oy çokluğu ile kabul edildi.
 
5-      Tomruksuyu Mahallesinde yer alan köprü ve sokağın isimlendirilmesinin hukuk ve ulaştırma komisyonuna havale edilmesine oy birliği ile karar verildi.
 
6-      01.07.2016 tarih ve 102 sayılı Meclis Kararıyla imar komisyonuna havale edilen imar planı tadilat dosyaları ile ilgili milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan yazışmalar devam ettiğinden dosyaların yazışmalar tamamlandıktan sonra mecliste görüşülmek üzere ertelenmesine oy birliği ile karar verildi.
 
7-      İmar Plan tadilatı talep dosyalarının görüşülüp karara bağlanması.
Bir adet plan tadilat dosyasının imar komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.
8-      Belediyemiz Meclisinin Ekim ayında yapacağı toplantının 07 Ekim 2016 Cuma günü saat 10:00’da Belediye Hizmet binası toplantı salonunda yapılması oy birliği ile kabul edildi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet