Skip Navigation Links

Dörtyol Belediye Meclisi 8. Birleşimini Yaptı

2016 yılı 8. Meclis birleşimini Dörtyol Belediye Başkanı Toksoy başkanlığında Belediye Meclis Salonunda yaptı.

Dörtyol Belediye Meclisi 8. Birleşimini Yaptı

Gündem   A+a-

 
TOKSOY; “BU SEZON 100 BİN TON ASFALTLAMA HEDEFİMİZ VAR”
 
Dörtyol Belediye Meclisi 2016 yılı 8. Meclis birleşimini 01 Eylül 2016 Perşembe günü Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy başkanlığında Belediye Meclis Salonunda yaptı.
 
Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı okundu.
 
Açılış konuşmasını yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy Ağustos ayında tatilde olan Dörtyol Belediye Meclisinin 60 günlük aradan sonra tekrar toplandığını belirterek yapılacak çalışmalar ile alınacak kararların ilçemize hayırlı olması temennisinde bulundu ve özverili çalışmalarından ötürü meclis üyelerine teşekkür etti.
 
Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Dörtyol Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve Büyükşehir yasasıyla birlikte işletmesi Hatay Büyükşehir Belediyesine devredilen arıtma tesisinin açılışına tüm meclis üyelerinin BŞB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş tarafından davet edildiğini belirterek, uygun görülmesi halinde meclis birleşimi sonrasında törene topluca katılma teklifini sundu.  
Gündem maddelerinin görüşmesine geçen meclis üçüncü gündem maddesi olarak Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Evlendirme Memurluğunun İç ve Dış Nikah ücretlerini görüştü. Bu kapsamda Karahasan Paşa Sosyal Tesislerinde yapılacak nikah işlemleri için 150 TL, dışarıda yapılacak nikah işlemleri için de 200 TL ücret alınması oy birliğiyle karara bağlandı.
 
            Meclis gündeminin dördüncü maddesinde yine Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından teklif edilen Belediye Logo Değişikliği talebini görüştü. Grafikerlere ücretsiz olarak hazırlattırılan ve belediye internet sitesi üzerinden oylamaya sunulan logo tasarımları ayrı ayrı meclis üyelerinin onayına sunuldu. Logolar üzerinde meclis üyelerinin teklifleri de alınarak logoya son şekli verilmesi ve öylece uygulanması oy birliğiyle karara bağlandı.  
 
     Meclis gündeminin 5,6,7,8,9 ve 10. Maddelerinde talep edilen imar değişikliklerini ise incelenerek rapor haline getirilmesi amacıyla İmar Komisyonuna oy birliğiyle havale etti.
     Meclis gündeminin 11. Maddesinde Yeşil Mahalle Ada: 93 Parsel: 4 ve 77, Ada: 94 Parsel: 10 nolu taşınmazların plan değişikliğine İmar Komisyonunun olumlu görüşleri doğrultusunda oy birliği ile karar verdi.
 
     Meclis gündeminin 12. maddesinde ise Sıcak Asfalt alımında kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş. den kredi alınmasına ve alınacak krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya Belediye Başkanına yetki verilmesi konusunu görüştü. Madde üzerinde bir açıklama yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy; “Bu sezonda 60 bin ton sıcak asfalt uygulaması yaptık. Şu anda ilçemizin bir çok yerinde asfaltlama çalışmalarımız eş zamanlı olarak devam ederken çok sayıda vatandaşımızın da asfalt talebi var. Hatay Büyükşehir Belediyesi belediyemize 20 bin ton asfalt vereceğini taahhüt etmişti. Hatta bu taahhüdünü yazılı bir protokole de bağladık. Fakat ilçemize karşı sebebini anlayamadığımız bir tavır var. Bize taahhüt edilen asfaltın Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından başka bir ilçede kullanıldığı söylenmekte. Herkes sözünün ve taahhüdün arkasında durmak zorunda. Bizim bu sezonda 100 bin ton asfalt hedefimiz var ve biz sözümüzü mutlaka yerine getireceğiz.” dedi ve meclis üyelerinden yetki istedi. Madde meclis üyelerinin oy birliği ile karara bağlandı.
 
     Meclis gündeminin 13. ve son maddesinde ise mülkiyeti belediyeye ait olan Yeşilköy Mahallesindeki 1561 sayılı parselin Sağlık Bakanlığına 112 Acil İstasyonu yapılmak üzere devrini görüştü. Madde incelenmek ve rapor haline getirilmek üzere İmar Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.       
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet