Skip Navigation Links

Yeraltına elektrik döşeme çalışmalarına başlandı

İskenderun Şekere bölgesinde iki ana arterden birisi olan yeraltına elektrik kablo döşemelerine başlandı. Şekere'den başlayan çalışma zaman içinde İsk

Gündem   A+a-

İskenderun Şekere bölgesinde iki ana arterden birisi olan yeraltına elektrik kablo döşemelerine başlandı. Şekere’den başlayan çalışma zaman içinde İskenderun trafo merkezlerine kadar ulaşacak.
AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar çalışmaları yerinde inceleyerek “Milletimizin refahı için çalışmalarımız devam edecektir” dedi.
Müteahhit Firma Demircan LTŞ. İnşaat AŞ. Tarafından yapımı üstlenen kablo döşeme çalışmalarını Müteahhit İhsan Yere Basmaz ve ekibi sürdürecek.
Yeraltına elektrik döşeme çalışmalarını start verildiği Şekere Bölgesine Ak Parti Milletvekili Orhan Karasayar, İlçe Başkanı Musa Kurşun, TEDAŞ Müdürü Yusuf Coşkun katılarak basın mensuplarına bilgiler verdiler.
Şekere Bölgesinde başlanan elektrik kablolarını Yeraltına alınması projesi ile ilgili bilgiler veren TEDAŞ işletme müdürü Yusuf Coşkun “2008 yılında genel müdürlüğümüzce ihalesi yapılan ve 2009 Haziran ayında yer tespiti yaptığımız şebekenin alt yapısını bu gün başlamış bulunmaktayız. İhale süremiz 22 ay olup bu süreç içerinde yeraltına almak işlemimiz bitecektir. Buda bizim şehir şebekemizi büyük oranda rahatlatacaktır. Enerji kesintilerimizin aza indirgenmesinde çok büyük katkıları olacaktır.
2009 yılı içerisindeki ayrılan limit 20 trilyondur 2010 yılında çalışmalar devam edecektir. Tabi İskenderun şehir şebekesinin tamamı değildir. Bu kısmi başlangıçtır. Bundan sonraki etaplarda da devam edecektir. Ve ilerleyen süreçte İskenderun Şehir şebekesinin tamamı yeraltına alınacaktır. Bu konuda genel müdürlüğümüz bölge il müdürlüğümüzün desteği ile bir an önce bu işin bitirilmesi sağlanacaktır. Vekilimiz Ankara’dan onayın çıkmasında ve miktarın artırılması konusunda katkıları bulunduğundan ona da çok teşekkür ediyoruz” dedi
Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise, yeraltına döşenecek şehir şebekelerinin başlamasına yönelik düşüncelerini şöyle ifade etti, “ben Milletvekili olarak bu projenin başlamasına ve yaşama geçmesine çok mutlu oldum. Çünkü biliyorsunuz İskenderun’umuzun yıllarca en ciddi problemlerinden bir tanesi elektrik şebekelerimizdi. İskenderun da elektrik şebekelerinin yeraltına alınması birçok ilden birçok ilçeden çok daha fazla önem arz ediyordu.
Çünkü bizim bölgemiz aşırı rüzgâr alıyor. Bir rüzgârda yağışta direkler kopuyor teller kırılıyor ve mutlaka elektriklerimiz kesiliyordu. Zaten İskenderun şebekesinin en büyük sorunu uzun yıllardır yapılan ihmaller sonucunda bu noktaya gelmesidir. İki yıl öncesine kadar bir günde defalarca elektrik kesiliyordu. Belli çalışmalar sonucunda İskenderun da kesintileri ciddi oranda azalttık. Sürekli bizi yakından ilgilendirdiği için vatandaş evinde elektrik kesilince bizi arıyordu. Trafo desteklemeleri ile tellerin kalınlaştırılması ile bu yaz ve kışı rahat geçirdik diyebiliriz. Ama istediğimiz oranda rahatlığa kavuşmadık. Buda halkımızın elektrik enerjisini rahat kullanmasını sağlayabilmek için şu anki projeye ihtiyacımız vardı.
Yaklaşık bir buçuk yıldan beri günlük takip ettiğimiz bu projede ödeneklerini 3 yâda 4 trilyon olarak başladık. Genel müdürümüzün bize vermiş olduğu desteklerler 20 trilyon ödenekle bu çalışmaya başladık. Bu yatırımın 10 trilyonu bu yıl harcanacak 20 trilyon ödeneğimiz hazır ancak firma bu kadar iş yapabileceğini belirttiği için sınır koyduk. Bir yıl içerisinde ödeme problemimiz yok 20 Trilyon bitirildikten sonra bakanımızın bize sözü var bizi ödeneksiz bırakmayacaklarını belirttiler. İskenderun elektrik şebekesini en kısa sürede bitirteceğiz.
Bu İskenderun için hayati bir projeydi çok şükür bu projenin başlamasına hep beraber şahit oluyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de hızlı bir şekilde bu proje ilerleyecek. Yüklenici firma acısından da çok şanslıyız bunu genel müdürümüz de belirtti, aldığı tüm projeleri zamanından önce teslim edebilmiş. Bu çalışmaların İskenderun içinde aynı hızda süreceğine inanıyorum burada öncelikle ana arterler üzerinde çalışmalar yapılacak. İskenderun diğer konularda olduğu gibi şebekeler konusunda da hak ettiği konuma gelecek. Bizler bu yola çalışmak için çıktık Milletimizin refahı için çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

 

Hatay Nur Seyahat İskenderun İşletmecisi ve 29 Mart seçimlerinde AK Parti’den belediye meclis üyesi adayı olan Zeynelabidin Gültekin’in kardeşi Übeyt Gültekin, amcasının güzel kızı Fatma Gültekin’le hayatını birleştirdi. Düğün töreni, siyaset ve işdünyasından bir çok tanınmış simayı da bir araya getirdi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet