Skip Navigation Links

Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos zafer bayramı Hatay'da coşkuyla kutlandı.

Zafer Bayramı Coşkuyla KutlandıWeb
TV

Gündem   A+a-

Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktalarından biri olarak tarihe geçen ve Türk milletinin yeniden doğuşunun ifadesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, Hatay’da coşkuyla kutlandı. 
 
Hatay Valiliği tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94’üncü yıldönümü kutlamaları, Antakya Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi.
 
Gerçekleşen kutlama törenine Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Hatay milletvekili Serkan Topal, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Erdem Özcan, ilçe belediye başkanları, Mustafa Kemal Üniversitesi(MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, resmi kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti il başkanları ile birlikte çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
 
Aziz şehitlerimizin manevi huzurunda gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan kutlama töreni, Hatay Valisi Ercan Topaca’nın Anıt Şeref Defteri’ni imzalamasıyla devam etti.
 
VALİ TOPACA: CUMHURİYETİ GELİŞTİRME YOLUNDA GÖSTERİLEN KARARLILIK AZİMLE DEVAM ETMEKTEDİR
 
Anıt Şeref Defteri’ne 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili düşüncelerini aktaran Vali Topaca, Cumhuriyeti geliştirmek ve dünyanın en gelişmiş toplumunu kurma yolunda gösterilen kararlılığın azimle devam ettiğini ifade etti.
 
Bu kahramanlıklarla dolu zaferin 94’üncü yıldönümünde Türk Silahlı Kuvvetleri adına düşüncelerini paylaşan Jandarma Üsteğmen Ahmet Külünk, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bu şanlı zaferin haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.
 
“YA İSTİKLAL YA ÖLÜM” BAĞIMSIZLIĞIN VE AYDINLANMANIN YOLUNU AÇMIŞTIR
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya istiklal ya ölüm” diyerek silah arkadaşları ile beraber Anadolu’nun haksız işgali karşısında bağımsızlığın ve aydınlanmanın yolunu açtıklarını da ifade eden Üsteğmen Külünk, zaferin 2’nci yıldönümünde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün Dumlupınar’da yaptığı konuşmasını hatırlattı.
 
Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün “Meydan muharebesi, milletlerin bütün varlığıyla, ilim ve fen alanlarındaki yükselmeleriyle, ahlakları ve kültürleriyle, kısaca bütün maddi ve manevi kudret ve faziletleri ile çarpıştığı bir imtihan meydanıdır. Hiç unutulmamalıdır ki, yeni Türk devletinin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli, burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanları,  bu semada uçan şehit ruhları, devlet ve Cumhuriyetimizin ebedi muhafızlarıdır” sözlerini paylaşan Üsteğmen Külünk, konuşmasını bu kahramanlık destanını yazan aziz şehitlerin huzurunda saygıyla eğilerek tamamladı.
 
Coşkuyla gerçekleşen kutlama töreni, Osman Ötken ile Antakya Anadolu Lisesi öğrencilerinin günün anlam ve önemine uygun şiirleri okumasıyla devam etti.
 
MEHTER TAKIMLARININ GÖSTERİSİ VATANDAŞLARDAN BÜYÜK ALKIŞ ALDI
 
Okunan şiirlerin ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ile Antakya Belediyesi Mehteran Takımı’nın birlikte hazırladığı gösteri vatandaşlardan büyük alkış aldı. Yaklaşık yarım saat süren mehteran gösterisinin ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama töreni başladığı gibi büyük bir coşkuyla sona erdi.
 
 
 
 
 
  
Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet