Skip Navigation Links

Başkan Savaş, Hatay'ı Ulusal Arenaya Taşıyor..

Savaş, Show Max ekranlarında yayınlanan İlal Şimşek’in hazırlayıp sunduğu ‘ Şehrin Nabzı’ adlı televizyon programına konuk oldu.

Başkan Savaş, Hatay'ı Ulusal Arenaya Taşıyor..

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 27 Ağustos Cumartesi günü Show Max ekranlarında yayınlanan İlal Şimşek’in hazırlayıp sunduğu ‘ Şehrin Nabzı’ adlı televizyon programına konuk oldu.
 
Hatay’ın altyapı sorunları ve EXPO 2021 hakkında görüşlerini paylaşan Başkan Savaş, kendisine yöneltilen sorulara açık yüreklilikle cevap verdi.
 
2019’A KADAR HATAY’IN ALTYAPI SORUNU KALMAYACAK
 
Hatay genelinde yapılan altyapı çalışmalarının kente neler kazandırdığına dair soruları yanıtlayan Başkan Savaş, “Belediye başkanları genellikle üstyapı çalışmalarına önem verir, fakat biz bilim adamı olarak şehrin altyapısının çok zayıf oluğunun farkındalığıyla altyapıya yatırım yapıyoruz. Her yağmurda ev ve iş yerlerinin suyla dolduğunu ve vatandaşımızın maddi, manevi zarar gördüğünü biliyorduk. Buna duyarsız kalmayarak Hatay büyükşehir belediyesi statüsünü elde ettikten sonra 15 ilçede altyapı çalışmaları başlattık. Kanalizasyon, arıtma tesisi ve özellikle içme suyu konusunda Hatay’ın dört bir yanında altyapı hamlesi başlattık. Projelerimizi tek tek hayata geçirmek için birçok bölgede inşaatlara başladık. Altyapı konusunda biten, devam eden ve başlayacak projelerimiz var. Şu bir gerçek ki; Hatay’ın 15 ilçesinde hala altyapı eksikliğimiz var. Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan iki yıl önce bu konu ile ilgili dersimizi iyi çalışmıştık. Göreve geldiğimiz andan itibaren hızlı ve kalıcı çözümler üretiyoruz. 2019 Mart ayı seçimine kadar da Hatay’da içme suyu şebekesi ve kanalizasyon çalışmalarının büyük bir kısmını, arıtma tesislerinin ise hemen hemen hepsini bitirmiş olacağız. Hatay’ın altyapı ile ilgili sıkıntısı kalmayacak. Yağmur suyu kanalları konusuna gücümüz yetmeyebilir, çünkü biz HATSU’yu çok fazla borç ile devraldık. Ama biz borçlara rağmen hem altyapıda hem de üst yapıda Hatay’a hak ettiği hizmetleri verme gayesi içerisindeyiz. Biz bu durumdan mutluyuz, hemşehrilerimiz de mutlu. İnşallah güzel işlerin devamını getireceğiz” şeklinde konuştu.
 
EXPO 2021’İ HATAY’IN MEDENİYETLER BAHÇESİ TEMASIYLA YAPACAĞIZ
 
EXPO 2016 Antalya ve Hatay’ın EXPO 2021 adaylığı ile ilgili görüş bildiren Başkan Savaş, “2016 EXPO Antalya’ya 4 proje ile başvurduk. EXPO 2016’ya dünyanın dört bir yanından yaklaşık 500 proje ile başvurulmuş. Bu projeler içerisinden seçilen 40 projenin 4’ü bizim göndermiş olduğumuz projeler. EXPO 2016 Antalya’da Hatay’ın tanıtımını 543 metrekarelik standımızda yapıyoruz. Tabi ki oradaki güzellikleri ve görünce ve orada yapılan her şeyin Antalya’ya kalacağı için biz de EXPO 2021’e aday olduk. Olumlu sonuç almamız durumunda EXPO 2021’i, Hatay’da yaklaşık bin dönümlük bir arazi üzerine ‘Hatay’ın Medeniyetler Bahçesi’ temasıyla yapacağız” konuştu.
 
‘GELECEĞİN ENERJİLERİ’ ADLI TOPLANTIYA KURTULUŞ CADDESİ DAMGA VURACAK
 
Başkan Savaş, “EXPO 2016’da göstermiş olduğumuz başarıdan dolayı 2017 yılında geleceğin enerjilerini konuşmak üzere Astana’ya ve Kazakistan’a gideceğiz. Hatay olarak oraya geçmişin ilk inovasyon merkezi olan ve ilk ışıklandırılan cadde unvanına sahip Kurtuluş Caddesi’ni konuşmak ve tanıtmak amacıyla katılacağız” açıklamasında bulundu. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet