Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HASSA’nın İçme Suyu Revize Ediliyor

HATSU,içmesuyunun yetersiz geldiği bölgeler için ve sağlıklı su temin edebilme adına projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

HASSA’nın İçme Suyu Revize Ediliyor

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), içmesuyunun yetersiz geldiği bölgeler için ve sağlıklı su temin edebilme adına projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.      
 
Kent genelinde kesintisiz, sağlıklı ve sürdürülebilir içmesuyunun sağlanması adına yoğun çaba sarf ettiklerini altını çizen Genel Müdürlük, Hassa ilçesinin içmesuyunu daha da güçlendirme adına Akbez Mahallesi’nde içmesuyu sondaj kuyusu çalışması başlattıklarını bildirdi.
 
Sondaj çalışmalarının yanı sıra Hassa’nın daha sağlıklı bir içmesuyuna sahip olması adına isale hattı ve şebeke yenileme çalışmalarının da sürdüğünü aktaran Genel Müdürlük, 50 Yılın İçmesuyu Seferberliği Projesi kapsamında 3 milyon 932 bin 940 TL maliyeti olan Hassa Merkez İçmesuyu ile 310 bin 150 TL olan Hassa Çınarbaşı İsale Hattı İnşaatı projelerinin hayata geçtiğini ve çalışmalarının sürdüğünü hatırlattı.
 
Yapımı devam eden projeler kapsamında ilçe genelinde toplamda 34 bin 796 metre içmesuyu hattının döşendiğini açıklayan İdare, su basıncına dayanıklı olarak döşenen borular sayesinde içmesuyundaki kayıp-kaçağın önüne geçileceğini ve bakım onarım masraflarının azalacağını kaydetti.            
 
HATSU, “50 Yılın İçmesuyu Seferberliği Projesi” kapsamında yapılan hizmetler sayesinde Hataylıların kanserojen madde içeren asbestli boralara veda ettiğini vurguladı.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş