Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun Kızılay Avrupa Liginde

Türkiye Kızılay Derneği İskenderun Şubesi ile Kosova Kızılhaçı Prizren Şubesi Kardeş Şube oldular.

İskenderun Kızılay Avrupa Liginde

Sağlık   A+a-

Türkiye Kızılay Derneği İskenderun Şubesi  Ümit Günay Başkanlığında yönetim kurulundan oluşan bir heyet Kosova Kızılhaç Prizren Şubesi ile iş birliği protokolü hazırlamak için Kosova’da bulundu
 
İmza töreni öncesi Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkan Yardımcısı Dr.Naci Yorulmaz , Kızılay Balkan Koordinatörü Abdullah Tatlıcı, İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay ve Kosova Prizren Şube Başkanı Bujar Mufti ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar’ı makamında ziyaret etti. 
Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar , başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere Türk Kızılayının Kosova halkına ve devletine göstermiş oldukları destek ve yardımlardan dolayı müteşekkir olduklarını bildirdi. Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Dr. NaciYorulmaz, her iki ülke arasındaki mevcut sosyal ve kültürel bağların devam etmesi ve daha da ilerletilmesi için Türk Kızılayı olarak her zaman Kosova halkının yanında olacaklarını söyledi. 
İskenderun Kızılay Şube Başkanı Ümit Günay Bakan Yağcılar’a Hatay’a özgü çeşitli hediyeler takdim etti. Daha sonra Kosova’nın ikinci büyük kenti, Osmanlı kültürünün tüm izlerinin en belirgin hissedilen yerleşim yerlerinden biri olan Prizren’de gerçekleştirilen törende Türk Kızılay’ı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay yönetim kurulu üyeleri katıldı.
 
Kosova Kızılhaç’ı Prizren Şube Başkanı Buyar Müftü, yönetim kurulu üyeleri ve Türk Temsil Heyeti Komutanını da bulunduğu törende karşılıklı işbirliği protokolü imza altına alındı.  
Türk Kızılay’ı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, Kızılhaç Prizren Şubesi arasında kurdukları dostluk köprüsüne işaret ederek “Kağıt üzerindeki dostluklardan ziyade kalpten oluşan dostluklar daha değerli. Bizler Kosovalı ve Prizrenlilerle bunu kurduğumuzu düşünüyorum. Diliyorum ve inanıyorum ki gelecek günlerde bizler gelip geçsek dahi, yaptığımız, yapacağımız işbirliği protokolü çerçevesinde Kosova Prizren’le Hatay İskenderun ilçesi kardeşlik hukukunu yerine getirecektir” dedi. Günay; Bizleri sıcak ve samimim bir şekilde misafir eden Kosova Prizren Kızılhaçı Başkanı Sayın Buyar Mufti, Yönetim Kurulu üyeleri ve gönüllülerine ayrıca teşekkür ediyorum dedi. 
İskenderun Kızılay ve Prizren Kızılhaç Şube heyetleri daha sonra Kosova’da bulunan Türk Gücü Birliğine ziyarette bulundular. Protokol kapsamında bundan sonra iki şube arasında Afet Hizmetleri, Gençlik Gönüllülük Hizmetleri, İlk yardım eğitimi hizmetleri gibi bir çok alanda ortak hareket etme kararı alındı. 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş