Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Erdemir Grubu’ndan Kurumsal Yönetim Endeksinde Büyük Atılım!

Kobirate, Erdemir’in Kurumsal Yönetim Notunu Yükseltti!

Erdemir Grubu’ndan  Kurumsal Yönetim Endeksinde Büyük Atılım!

Ekonomi   A+a-

Türkiye’nin en büyük demir çelik üreticisi Erdemir Grubu, yönetimde eşitlik, şeffaflık ve sürdürülebilirlik ilkelerindeki gücünü artırarak büyük bir atılım daha yaptı. Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri şirketi Kobirate, Erdemir’in 8,83 puan olan kurumsal yönetim notunu 9,02’ye yükselttiğini açıkladı. Kobirate’in hazırladığı sonuç raporunda; Erdemir’in Sermaye
Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne büyük ölçüde uyum sağladığı, şirket içinde oluşabilecek risklerin tespit ve kontrol edilebildiği ve kamuyu aydınlatma faaliyetleri ile şeffaflığın üst düzeyde olduğu vurgulandı. 
 
Türkiye’nin en büyük demir çelik üreticisi Erdemir Grubu, kurumsal yönetimdeki başarısını Kobirate Uluslararası Kredi
 
Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş.’nin yaptığı değerlendirme raporuyla bir kez daha ortaya koydu. Rapora göre, Erdemir’in 8,83 puan olan kurumsal yönetim notu 9,02’ye yükseldi. Bu yıl 10 üzerinden 9,02 puan alan Erdemir böylece yönetimde şeffaflık, hesap verebilirlik ve sürdürülebilirlik standartlarını sürekli yükselttiğini bir kez daha belgelemiş oldu. 
 
İş hayatının tamamında kurumsal yönetim prensiplerine büyük değer verdiğini belirten Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, “TKYD Yönetim Kurulu üyesi olarak çalışma hayatım boyunca kurumsallaşma yönetim ajandamda önemli yer tuttu. Bundan önceki şirketimde de endekse ilk giren gruptaydık ve 80’lerde başlayan notumuzu 95’in üzerine taşıma başarısını göstermiştik” dedi.   
 
Pandır, Erdemir Grubu’na geldiği günden bu yana Kurumsal Yönetim çalışmalarına hız verdiklerini belirterek, “Grubumuz kurulduğu ilk günden bugüne tüm faaliyetlerini eşitlik, şeffaflık ve sürdürülebilirlik ilkelerine bağlı olarak yürütmektedir. İlk olarak geçen yıl yaptığımız iyileştirmeler sonrasında değerlendirmeye iyi bir noktadan dahil olan şirketimizin notunu hızla 9,02’ye yükseltmesi de bu bakımdan oldukça sevindiricidir. Erdemir Grubu olarak kurumsal yönetim notumuzu daha yukarılara taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
 
Kobirate’in raporunda Erdemir’in, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkelerine büyük ölçüde uyum sağladığı, şirket için oluşabilecek risklerin tespit ve kontrol edilebildiği bildirildi. Raporda, “Şirkette kamuyu aydınlatma faaliyetleri ve şeffaflık üst düzeydedir. Pay ve menfaat sahiplerinin hakları adil şekilde gözetilmektedir. Yönetim kurulunun yapısı ve çalışma koşulları genel olarak kurumsal yönetim ilkeleri ile uyumludur. Sonuç̧ olarak; ulaşılan bu not, Erdemir’in BIST Kurumsal Yönetim Endeksinde bulunmayı üst düzeyde hak ettiğini ifade etmektedir” ifadelerine yer verildi. 
 
 
ERDEMİR Grubu Hakkında:
ERDEMİR Grubu’nun ana şirketi Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ. Türkiye’nin ilk ve en büyük entegre yassı çelik üreticisidir. Grubun şirketleri; yassı ve uzun çelik üreten İSDEMİR, Sivas ve Malatya'da maden sahaları bulunan ERMADEN, Romanya'da silisli çelik üreten ERDEMİR Romanya, Grup şirketlerine mühendislik yönetimi hizmeti veren ERENCO ile sektörün ebatlanmış yassı çelik ihtiyacını karşılayan ERDEMİR Çelik Servis Merkezi’dir. 2006 yılında OYAK bünyesine katılan ERDEMİR Grubu, toplam varlıkları açısından Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biridir. Ayrıca Singapur’da “ERDEMİR Asia Pacific Pte. Ltd” adıyla Asya-Pasifik Bölgesi’ndeki faaliyetlerini yürüten bir ofisi daha bulunmaktadır. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş