Skip Navigation Links

HATSU 3 İlçede Selin Yaralarını Sarıyor

HATSU, sağanak yağışın olumsuz yönde etkili olduğu bölgelerde vatandaşların mağduriyetini gidermek amacıyla ekiplerin seferber edildiğini duyurdu.

HATSU 3 İlçede Selin Yaralarını Sarıyor

Dörtyol   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), sağanak yağışın olumsuz yönde etkili olduğu bölgelerde vatandaşların mağduriyetini gidermek amacıyla ekiplerin seferber edildiğini duyurdu.
 
Dörtyol, Payas ve Erzin ilçelerinde aşırı yağışlar sonrası oluşan sel felaketinde zarar gören yerlere anında müdahale edildiğini belirten Genel Müdürlük, selden sonra sular altında kalan ev, fabrika ve okulların vidanjör ile motopomp yardımıyla suyun tahliye edildiğini açıkladı. 
 
Bölgede yaşayan mahalle sakinlerinin mağduriyetinin hızlı bir şekilde giderilmesi amacıyla bütün imkânların seferber edildiğini ve ekiplerin koordineli bir çalışma sergilediğini ifade eden HATSU, afetten dolayı 3 ilçe genelinde 5 vidanjör, 2 kanal açma aracı, 35 personel ve 2 kepçenin yardımıyla yapılan ıslah çalışmaları sayesinde daha fazla su baskını oluşmasının engellendiğini belirtti.
 
Ayrıca karayolları üzerinde biriken yağmursularının deşarj işleminin Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluk alanında olduğunu bildiren İdare, HATSU’nun sorumluluk alanında olmamasına rağmen sürücülerin daha fazla zarar görmemesi amacıyla ekip ve araç desteği sağlanması ile suların deşarj edilerek yolun açıldığını duyurdu.   
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet