Skip Navigation Links

Palmiye hastanesi sağlık hizmetlerine ara vermiyor

Özel Palmiye Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi rahim ağzı kanseri ile ilgili halka açık ücretsiz olarak düzenlediği konferans büyük ilgi gördü

Sağlık   A+a-

Özel Palmiye Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi tarafından Grant plaza Salonunda düzenlenen Rahim Ağzı kanseri ile ilgili konferansa konuşmacı olarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr. Oktay Kadayıfçı katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Özel Palmiye Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi genel koordinatörü Seval Kirmit Yazar amaçlarının Türk kadınının toplumdaki kıymetini vurgulamak ve doğacak her sağlıklı bebekte kadın sağlığının önemini ön plana çıkartmak olduğunu belirterek şöyle konuştu. “öncelikle sizlerin huzurunda bizleri kırmayıp konferansımıza katılmayı kabul eden değerli hocamız sayın Prof.Dr.Oktay Kadayıfçı’ya teşekkür ederim. Bizler palmiye hastanesinin yöneticileri, doktorları ve Çalışanları ile birlikte bu konferansa ev sahipliği yapmaktayız.

Kadın hastalıkları ve doğum hastanesi olarak amacımız Türk Kadınının toplumdaki kıymetini vurgulamak ve doğacak her sağlıklı bebekte kadın sağlığının önemini ön plana çıkarmaktır. Rahim ağzı kanseri dünyada en çok görülen 2.kanser türüdür. Ne yazık ki dünyada her 2 dakikada bir kadın rahim ağzı kanserine neden olan virüs nedeniyle hayatını kaybediyor.Gelişmiş ülkelerde rahim ağzı kanseri aşısı devlet sorumluluğunda olup genç kızlara ücretsiz olarak yaptırılırken ,maalesef bizim ülkemizde bu durum böyle değildir. Hatta bir çok insan bu aşının varlığından dahi haberdar değildir. Kendim de palmiye hastanesindeki görevime başlamadan önce bu aşıdan haberdar değildim. ancak şimdi aşılanmış kadın grubundayım.yani şanslı gruptayım.
sizlere de bu aşının hastanemiz bünyesinde yapılmakta olduğunun müjdesini vermekten de mutluluk duyarım”dedi. Konferansın konuşmacısı olan Doğum Uzmanı Prof.Dr. Oktay Kadayıfçı Rahim ağzı kanseriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sine vizyon destekli sunumunda kanserden korunmak için doğum sonrası aşının önemine vurgu yapan Kadayıfçı sağlıklı genç nesiller yetiştirebilmek için kadının toplumdaki yerini ve sağlık konusunda kendini ikinci plana atmaması gerektiğini söyledi. Kadayıfçı sunum sonrasında kadınlardan gelen soruları da cevaplandırdı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet