Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İGEV’li Öğrenciler Mezuniyet Gecesinde Buluştu

İGEV 2015-2016 eğitim-öğretim yılında çeşitli üniversitelerden mezun olan 25 öğrenciyi muhteşem mezuniyet gecesinde buluşturdu.

İGEV’li Öğrenciler Mezuniyet Gecesinde Buluştu

Magazin   A+a-

Kurulduğu günden bu yana yüzlerce öğrenciye burs veren ve her yıl onlarca öğrenciyi mezun eden İskenderun Güney Eğitim Vakfı(İGEV) 2015-2016 eğitim-öğretim yılında çeşitli üniversitelerden mezun olan 25 öğrenciyi muhteşem mezuniyet gecesinde buluşturdu. 
    Yelken Kulübü’nde düzenlenen mezuniyet gecesinde İGEV’li eğitim gönüllüleri emeklerinin karşılığını almanın haklı gururunu yaşarken, bu gurura CHP eski Hatay Milletvekili  ve Sanayi Bakanı Nihat Matkap, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP ilçe başkanı Yusuf Mansuroğlu, İTSO başkanı Levent Yılmaz, AKAD başkanı Nihad Yenmiş ile bazı STK temsilcileri, iş adamları, öğrenci velileri ve İGEV yöneticileri de ortak oldular.
    Gecenin açılış konuşmasını yapan İGEV Dönem Başkanı Şefik Uyar; “Toplumsal Dayanışmaya çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, İGEV olarak birliğe, dayanışmaya katkı yapmayı görev edinmenin verdiği sorumlulukla yine bir aradayız.” diyerek sözlerine başladı. Başkan Uyar konuşmasını şöyle sürdürdü; “Çağdaş, Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyet değerlerine bağlı, aydın bir nesil yetişmesi ve aydınlık bir geleceğimiz için İGEV olarak var gücümüzle çalışmaktayız.  Kurulduğumuzdan bu yana üyelerimiz ve eğitim gönüllüsü dostlarımızın, İskenderun Güney Eğitim Vakfına verdiği katkılarla,  bugüne kadar eğitimlerini tamamlayarak mezun olan öğrencilerimizin sayısı 519’a ulaştı.
     Mezun öğrencilerimizin sayısı her yıl daha da artmış ve mezun olan öğrencilerimizle birlikte İGEV güçlenerek,  büyüyen bir aile konumuna gelmiştir. Bu ailenin birer ferdi ve İGEV’in gururu olan mezun gençlerimizin 2015-2016 dönemi mezuniyet gecesinde sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. 
     Bugün çok önemli branşlardan mezun olan 25 gencimizi tebrik ediyor ve bu mutlu günlerini kutluyorum. Ülkemize ve toplumumuza faydalı birer birey olmalarını, sadakatle hizmetlerini sürdürmelerini, yollarının ve bahtlarının açık olmasını diliyorum.” 
    Coşkulu geçen Mezuniyet gecesinde Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu. Onuncu yıl marşı tüm davetliler tarafından Türk bayrakları ile ayakta okundu.
     Kısa birer konuşma yapan Eski sanayi bakanı Nihat Matkap, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve CHP ilçe başkanı Yusuf Mansuroğlu;  İGEV’in Laik Atatürk’çü, Cumhuriyet İlkelerine bağlı öğrencilere 20 yıldır verdiği ilkeli desteğini ve bu yöndeki faaliyetlerini, duruşunu takdirle karşıladıklarını belirterek daha fazla desteklenmesi ve sahiplenmesi gerektiğini vurguladılar.
     İGEV’den aldıkları bursla öğrenimlerini tamamlayan öğrenciler Protokol ve Yöneticiler tarafından mezuniyet belgelerini alırken, hep beraber hatıra fotoğrafı çektirdiler. Eğitim gönüllülerinin de gurur tablosunu ayakta alkışladığı gecede, mezunlar belgelerini aldıktan sonra geç saatlere kadar gönüllerince eğlendiler.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar