Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hiçbir geliri olmayanın sağlık primini devlet ödeyecek.

İskenderun Sosyal Güvenlik (SGK) Merkez Müdür Vekili Bilgin Çam,

Sağlık   A+a-

İskenderun Sosyal Güvenlik (SGK) Merkez Müdür Vekili Bilgin Çam, Genel Sağlık Sigortası (GSS) Uygulaması müracaatlarının 1 Ekim'de başlayacağını belirtti. Konuyla ilgili verdiği bilgilerde, Genel Sağlık Sigortası Uygulaması ile hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşların kapsama alınacağını anımsatan Çam, uygulamanın güvencesi olmayan kişiler için yararına dikkat çekti.
Genel Sağlık Sigortası (GSS) Uygulaması müracaatlarının 1 Ekim'de başlayacağını belirten İskenderun Sosyal Güvenlik (SGK) Merkez Müdür Vekili Bilgin Çam, konuyla ilgili bilgiler verdi. Genel Sağlık Sigortası Uygulaması ile hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşların kapsama alınacağını anımsatan Müdür Vekili Bilgin Çam uygulamanın güvencesi olmayan kişiler için yararına dikkat çekti.
Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamına girmek için başvuruların 1 Ekim 2010 tarihinde başlayacağını ve 31 Ekim 2010 tarihinde sona ereceğini anımsatan Çam, "SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamındakilerin dışında, sosyal güvencesi olmayanlar bize başvurması ve kayıt olması gerekiyor. Kayıt olmayanlara ise asgari ücret tutarında idari para cezası kesilecek. Genel Sağlık Sigortası bildirgesi hazırlayacağız. Hane içinde kişi başına düşen gelir miktarı asgari ücretin üçte biri oranı ile asgari ücrete kadar 30,42 lira, asgari ücret ile iki katı olanlar 91,26 lira, asgari ücretin iki katından fazla geliri olanlar 182,52 lira GSS primi ödeyecek. Aileden bir kişi kapsama girecek. Eşlerden herhangi birinin başvurması halinde gelir tespiti yapılacak ve ödenecek prim miktarı belirlenecek. Hiçbir geliri olmayanın sağlık primini devlet ödeyecek."
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş