Skip Navigation Links

Beyin Tümörü Olan Çocuğa Devlet Yardım Eli Uzattı

Maddi imkânsızlılardan dolayı tedavi uygulamasına geç kalınan tümör hastası çocuğa bu sefer doktorlar tarafından epilepsi hastalığı teşhisi konuldu.

Sağlık   A+a-

Beyin Tümörü Olan Çocuğa Devlet Yardım Eli Uzattı
Maddi imkânsızlılardan dolayı tedavi uygulamasına geç kalınan tümör hastası çocuğa bu sefer doktorlar tarafından epilepsi hastalığı teşhisi konuldu.
Samandağ Koyunoğlu beldesinde beyin tümörü hastalığına 3 yıl önce yakalanan İlköğretim 5. sınıf öğrencisi Yasir Uğurel, tedavisini sürdürmesini sağlayacak parayı temin edebilmek için yetkililerden ve hayırsever
İşadamlarından yardım bekliyordu. Yasir Uğurel’in Ankara’da muayene olabilmesi için Samandağ kaymakamı Süleyman Özçakıcı yol gidiş gelişleri ile maddi durumu kötü aileye vakıftan gıda yardımı yaptı.
Olayı duyan Hatay valiliği, Kaymakamlık ve Hatay İl Sağlık müdürlüğü beyin tümörü hastası Yasir Uğurel’e yardım eli uzatarak Ankara’da tedavisinin yapılması için gereken her türlü desteği yaptı.
Yardım eli uzatan Samandağ kaymakamı Süleyman Özçakıcı sayesinde tümör hastası Uğurel, 7 gün Ankara Çocuk Sağlığı ve Hematoloji –Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gördü. Tedavi sonunda doktorlar tarafından bu sefer tümör hastalığı haricinde epilepsi hastalığı teşhisi konularak tedavisi sürdürülüyor.
Ayrıca doktorlar Yasir’in tedavisine geç kalındığını söyledikleri belirtildi.
Maddi imkânsızlıklar yüzünden çocuğunun tedavisine geç başlandığı için vicdan azabı çektiğini söyleyen acılı anne Zeynep Atahan Uğurel şunları söyledi: “ Doktorlar bana geç kaldın. Çocuğunu geç tedavi ettirdin dediler. Maddi imkanlarım zayıftı. Geçinebilmek için 3 çocuğuma bakmak için çalışıyorum. Durumumuz çok kötü. Perişanım. Sağ olsun devletimiz el koydu. Artık devletimizin verdiği destek sayesinde çocuğumu tedavi etmeye başladım. Tek dileğim çocuğumun iyileşmesidir. Onun iyileşmesi için gece gündüz dua ediyorum.
Başta Hatay valisi M. Celalettin Lekesiz, çocuğumu Ankara’da tedavi edebilmem için gerekli yardımı yapan kaymakam Süleyman Özçakıcı’ya evimize ekip gönderen İl Sağlık müdürlüğüne , Samandağ Vakıf müdürü Fatma Öztoprak’a yardım ve katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Ayrıca mağduriyetimizi kamuoyuna duyuran Samandağ Gazetesine teşekkür ederim. Hem hasta olan eşime hem de tümör hastası olan çocuğum ve de çocuklarımı okutabilmek için hayırsever vatandaşlardan yardım eli bekliyorum”.dedi.
Yardım etmek isteyen hayırseverler 0534 780 34 80 nolu telefondan ulaşabilirler.
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet