Skip Navigation Links

HBB Dev Bir Organizasyona Daha Ev Sahipliği Yapıyor

HBB Spor kompleksi, 7.Enternesyonel Aba Güreşi Dünya Kupası Şşampiyonası öncesinde düzenlenen hakem seminerine ev sahipliği yaptı.

HBB Dev Bir Organizasyona Daha Ev Sahipliği YapıyorWeb
TV

Spor   A+a-

17-18 Eylül 2016 tarihlerinde düzenlenecek 7. Enternasyonal Aba Güreşi Dünya Kupası Şampiyonası öncesinde organize edilen hakem semineri, Türkiye’nin alanında en büyük 2. Spor tesisi olan Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi.
 
DÜNYA ABA GÜREŞİ VE GELENEKSEL SPORLAR EŞ BAŞKANI ÖZTEK, HAKEMLERE TEKNİK BİLGİLER VERDİ
 
Hakemlere Aba Güreşi’nin tarihçesini anlatan Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Eş Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, kuşak bağlama, aba tutuş biçimleri gibi teknik konularla ilgili olarak bilgiler aktardı.
 
HATAY, 30 ÜLKENİN KATILACAĞI DEV BİR ORGANİZASYONA DAHA EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA HAZIR
 
Gelişen ve büyüyen bir spor dalı olan Aba Güreşi ile ilgili teknik ve hakemlik konularına dair önemli çalışmalar yapan Öztek, 7. Enternasyonal Aba Güreşi Dünya Kupası Şampiyonası’na yaklaşık 30 ülkenin katılacağını açıkladı.
 
ÖZTEK’TEN C KATEGORİSİNDEN A KATEGORİSİNE YÜKSELEN M.DURSUN KARAKUŞ’A HAKEMLİK SERTİFİKASI
 
Hakemlerle artık tüm dünya ülkeleri tarafından kabul gören Aba Güreşi ile ilgili detaylı bilgiler veren Öztek ayrıca, uluslararası C kategorisinden A kategorisine yükselen hakem M. Dursun Karakuş’a hakemlik sertifikasını takdim ederek başarısından dolayı tebrik etti.
 
ÖZTEK: SPORA DEĞER VEREN VE ABA GÜREŞİ’NİN BÜTÜN DÜNYADA YAYILMASINA VESİLE OLAN BAŞKAN SAVAŞ’A TEŞEKKÜR VE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM
 
Öztek seminerde yaptığı açıklamada,”Dünyanın en büyük organizasyonundan biri haline gelen ve 30’a yakın ülkenin katılımıyla gerçekleşecek şampiyonanın kurucusu olan ve dünya çapında bir spor haline getirilmiş olmasında etkili olan isim Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’tır. Aba Güreşi’ne kazandırdığı en büyük onur geçen yıl halkımızın hizmetine sunduğu HBB Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi’nin içinde inşasına başlanan Özel Aba Güreşi Spor Kompleksi yani mersah alanıdır. Spora verdiği değer ve Aba Güreşi’nin bütün dünyada yayılmasına vesile olan Başkan Savaş’a teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
 
ÖZTEK, HAKEMLERE VERİLEN SEMİNERİN ARDINDAN HBB DAİRE BAŞKANLARI, ŞUBE MÜDÜRLERİ VE İDARİ AMİRLERLE TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİ
 
Hakemlere verilen seminerin ardından Prof. Dr. Öztek, HBB daire başkanları, şube müdürleri ve idare amirleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıda, Aba Güreşi’nin tarihçesi hakkında slaytlı sunum eşliğinde bilgilendirmeler yapan Öztek, Aba Güreşi’nin gelişimi ve geleceğine dair istek ve talepleri dinledi.
 
Öztek ayrıca bu yıl 7’ncisi düzenlenecek Enternasyonal Aba Güreşi Dünya Kupası Şampiyonası öncesinde görev dağılımı hakkında açıklamalar yaparak katılımcılar ile fikir alışverişinde bulundu.
 
 
 
HBB Dev Bir Organizasyona Daha Ev Sahipliği Yapıyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet