Skip Navigation Links

İmkansızlıklara Rağmen Hizmet Yapıyoruz

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir Mazman Medya Show Grubu radyolarının canlı yayınına katıldı.

İmkansızlıklara Rağmen Hizmet Yapıyoruz

Yerel   A+a-

Nehir programda Samandağ’a yapılan yatırımlardan, ilçe genelinde devam eden çalışmalara ve ülke gündemine yönelik birçok konuda açıklamalarda bulundu.
Nehir açıklamasında, “Hatay yeni Büyükşehir oldu. İlk defa Büyükşehir olmanın dezavantajını yaşıyoruz. Ancak tüm imkânsızlıklara rağmen Samandağ için gereken tüm hizmetleri yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
SAMANDAĞ’LILARIN PARALELLE ALAKASI OLAMAZ
Mithat Nehir konuşmasına şu ifadelerle başladı, “Bizler iyiyiz ancak ülkemiz 15 gündür yoğun olarak sıkıntılı bir gündemde yaşıyor. Ağır aksak giden bir demokratik yapımız olabilir, arzu ettiğimiz düzeyde olmayabilir ancak asla darbeyi kabul edemeyiz. Bu ülke darbelerle çok zor dönemler yaşadı. Bugün mevcut hükümetle ilgili görüşlerimiz olumsuz olabilir. Bütün bunlara rağmen bunun yolu darbe değil sandıktır. Darbeden sonra yapılan tutuklamalar cadı avına dönüşmemeli. Hükümetin hak edene hak ettiği cezayı vermesi gerekir. Kurunun yanında yaşta yanar denilmemeli. Samandağ halkının söz konusu paralel yapılanmayla herhangi bir alakasının olmayacağını herkes biliyor. Bu konuda içimiz çok rahattır.
GENEL BAŞKANIMIZIN DURUŞU DOĞRUYDU
Biz devletimizin yanında yer aldık diyen Nehir açıklamalarına şöyle devam etti, “Biz CHP olarak en gözde mitingimizi Taksim’de yaptık. Orada siyasi parti olarak özlemlerimizi ifade ettik. Genel Başkanımız bu konuda gerçekten çok vakur bir duruşu vardı. Doğru bir tavır aldığını düşünüyoruz. Bizim partimizde demokrasi bahanesiyle sokağa çıkıp Ya Allah diye saldıracak bir yapı yoktur. Bu konuda biz net bir duruş sergiledik. Devletin selameti adına sağıyla soluya her kesimin uzlaşması gerekiyordu. Genel başkanımız vaktiyle şunu söylemişti, “Ben eğer devlet meselesi üzerinden oraya gitmem gerekirse elbette gideceğim.” Bu ülkede uçlar var. Onları ikna etmeniz mümkün değil. Ancak aklıselim kişiler parti liderlerinden kavgadan taraf olmalarını istemez. Kılıçdaroğlu’ da bu yüzden oradaydı. Kılıçdaroğlu’ nun oraya gitmesi de doğruydu sonraki gün çıkıp iktidarı eleştirmesi de doğrudur.”
SAMANDAĞ’DA CİDDİ SIKINTILAR YAŞANIYOR
Nehir ilçe genelinde yaşanılan sıkıntılarla ilgili şunları ifade etti, “Samandağ genelinde ciddi bir su sıkıntısı yaşanıyor. Ancak kurumlar hesap kitap yapar ve önlem alırlar. Bugün itibariyle hem ciddi su sıkıntısı yaşanıyor, hem de vatandaş su fiyatlarının oldukça yüksek olmasından şikâyetçi. HATSU’ da yoğun çaba içerisinde. İlçe özelinde sıkıntılar yoğun olarak yaşanıyor. HATSU Müdürü ile görüşmemiz oldu. Bazı mahallelerde 12-13 günde bir su geliyor. Bu konuların çözümü için çalışıyoruz. Kanalizasyon, arıtma tesisi ve su konusunda önemli sıkıntılar var ancak gerekli planlamalar yapıldı. Biz daha çok şeyi hak ediyoruz. Ancak adil paylaşımı esas alırsak hak ettiğimizi aldık diyebilirim. Altyapı ve üstyapıda gerekli yerlere çalışmalarımız sürüyor. Samandağ doğal zenginlikleri olan bir ilçedir. Bu yüzden de oldukça rağbet alan bir ilçemiz. 30 yıldır imar planlarımızda olup da bir yola dönüştürülecek diye beklediğimiz çevre yolunun ihalesi yapıldı. Geçmişteki sıkıntılar yaşanmazsa eğer Samandağ’a yeni bir çevre yolu kazandırılacak.”
 
 
 
ESNAFIN ÖNERİLERİNİ DİKKATE ALACAĞIZ
Yeni belediye binamız tüm nüfusa yetebilecek şekilde tasarlanmalı diyen Nehir konuşmasının devamında, “ Şehir merkezinde gayrimenkul fiyatları çok yüksek. Bu fiyatlar İstanbul’da bile yoktur. Bu durum dengelenmelidir. Aksi takdirde ne vatandaş ne esnaf mutlu olur. Belediye binamızı Samandağ girişine taşımayı planladık. Ciddi sıkıntılar yaşadık, belli bir alanı kamulaştırdık ancak yeterli bir alan değildi. Esnafla yaptığımız söyleşilerde ciddi sorunlar tespit ettik. Yeni hastane ile ilgili önemli adımlar atıldı. Yeşilköy’de sebze hali olarak tanımladığımız bir alan ve spor kompleksi hedefliyoruz. Yeni sanayi de hedefliyoruz. Vatandaşlar devlet dairelerini merkezden almamızı istemediler hareketliliği önlememek için. Bu gayet mantıklıydı. Bu konuyu da dikkate alacağız” dedi.
ŞEHİR MERKEZİNE BİR ANIT HEDEFLİYORUZ
Nehir açıklamasında şu ifadeleri kullandı, Bize göre merkezde en önemli isim Hz. Hızır’dır. Onun üzerine bir isim olmaz. Biz farklı fikre de açığız ancak Hz. Hızır’ın ismi oldukça hoş duracaktır. Akademisyenler ile de görüştük. Biz o anıta isim vermeyeceğiz. Meydanın isi de Hz. Hızır Meydanı olarak kalacak. Oradaki tüm çalışmalar Hz. Hızır’ın yüzü suyu hürmetine yapıldığından dolayı orda farklı bir isim vermek uygun olmazdı. “
55 BİN METREKARELİK KENT PARK YAPACAĞIZ
Nehir ilçede devam eden çalışmalarla ilgili şunları söyledi, “Samandağ’da vahşi çöp depolama alanının rehabilite edilerek orada 55 bin dönümlük bir kent park yapacağız. Çünkü ailelerin yaşama biçimleri sabittir. Biz onlara yeni yaşam alanı sunacağız. Ailecek o mekânda eğlenebileceği bir mekân oluşturma hedefindeyiz. Hem gençlerin enerjilerini atacağı bir yer, hem de annelerin babaların orada güzel vakit geçireceği bir alan yapma hedefindeyiz. Samandağ-Çevlik arasında bir çalışma beliyoruz. Çünkü Samandağ kör bir nokta. Samandağ’a gelebilmek için Antakya üzerinden gelmeniz gerekiyor. Hâlbuki Adana’dan gelirken Arsuz üzerinden Samandağ’a gelinirse vakitten de tasarruf edilmiş olacaktır. Meydan köyünde, Hz. Hızır mevkisinde ve Çevlikte olmak üzere 25-30 metre aralıklarla cankurtaran kuleleri konulması planlanıyordu. 12 arkadaşımız orada çalışmaktaydı. Bu yıl onların görevlerine son verilmesinden dolayı oldukça üzüldüm. Bu konunun takipçisi olacağım. Dalgakıran Samandağ kumsalına uygun değil. Oradaki florayı ciddi sıkıntıya sokacaktır. Ancak Çevlik’e yakın noktalarda ya da Meydan sahilinde dalgakıran tasarlanabilir.”
Nehir açıklamalarının ardından dinleyicilerin sorularını yanıtladı. Soruların yanıtlanmasıyla program sona erdi. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet