Skip Navigation Links

İneklerde Reprodüktif Ultrasonografi Kursu

Mustafa Kemal Üniversite'sinde Veteriner Fakültesi Dekanlığı ile Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından Sürekli Eğitim Merkezi üzerin

Sağlık   A+a-

 
Mustafa Kemal Üniversite’sinde Veteriner Fakültesi Dekanlığı ile Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından Sürekli Eğitim Merkezi üzerinden açılan ‘İneklerde Reprodüktif Ultrasonografi Kursu’ Hatay ve Türkiye'nin çeşitli illerinden 24 katılımcı ile gerçekleştirildi.
4 saati teorik, 12 saati de uygulamalı olan 16 saatlik eğitimin teorik kısmı, Veteriner Fakültesi’nde gerçekleşirken uygulamalı eğitimler, Hatay’da süt sığırı yetiştiriciliği yapılan çiftliklerde yapıldı. Kursta teorik ve uygulamalı dersler, Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Yaşar Ergün, Doç. Dr. Gökhan Doğruer ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Sarıbay tarafından verildi.
Süt sığırı yetiştiriciliğinin bireyselden sürü yetiştiriciliğine dönüştüğü ülkemiz ve bölgemizde, sürünün reprodüktif yönetiminin olmazsa olmazlarından uygulamanın sahada çalışan veteriner hekimlerin rutin kullanımına girmesini hedefleyen kursta, katılımcılar ineklerde reprodüktif ultrasonografiyi uygulayabilecek teorik ve uygulamalı eğitimi aldılar.
Kursta kullanılan 8 farklı cihazı sağlayan HASVET ve PROBMED firmaları ile katılımcıların organizasyonunu ve uygulama çiftliklerinin organizasyon işini üstlenen Hatay Veteriner Hekimler Odası'nın katkılarıyla gerçekleşen kurs sonunda, katılımcı veteriner hekimlere katılım belgeleri dağıtıldı. Yılsonuna kadar 20 kişilik katılımcı başvurusu olduğunda kursun yeniden tekrarlanacağı bilgisi verildi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet