Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ulaşım Sorunları Masaya Yatırıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Muhammed İkbal Polat, dün bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Dörtyol’a geldi.

Ulaşım Sorunları Masaya Yatırıldı

Dörtyol   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Muhammed İkbal Polat, Toplu Taşıma Şube Müdürü Barış Süner ve Terminaller Şube Müdürü Rüstem Bahadırlı dün bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Dörtyol’a geldi.
 
Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi yetkilileri öncelikle Hatsu Binasını ziyaret ederek burada Dörtyol Erzin ve Payas Bölge Koordinatörü Tansel Demirel ile bir süre görüştü. Daha sonra CHP Dörtyol İlçe Başkanı Özel Gökisaoğlu ziyaret edildi. Ardından birlikte Dörtyol Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Çelebi ile ilçenin trafik akışı ile ilgili tüm sorunları tek tek masaya yatırıldı. 
 
 Dörtyol Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Çelebi ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederken özellikle ilçenin sorunlarının yerel dinamiklerle iş birliği içerisinde çözülmesi noktasında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Lütfü Savaş ve Ulaşım Dairesi Başkanlığının ortaya koydukları hassasiyete teşekkür etti.
 
Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Muhammed İkbal Polat, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Lütfü Savaş’ın selam ve sevgilerini ilettikten sonra Hatay genelinde kapsamlı bir ulaştırma master planı hazırlığının tamamlanma aşamasına geldiğini belirtti. 
 
Hatay’ın sosyal, kültürel ve coğrafik açıdan çeşitlilik arz ettiğini belirten Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Muhammed İkbal Polat; “Hatay bir ilçeye uygulanan proje ve planlamaların diğer ilçelere de aynen uygulanmasına izin vermeyen bir yapıya sahip. Bu nedenle her ilçe için ayrı bir planlama yapma zorunluluğu var. Bu da hem kapsamlı hem de zaman alan bir çalışma. Sizlerden edineceğimiz bilgiler oldukça kıymetli. Bunun yanı sıra uzun bir süreden beri biz ilçelerimiz üzerinde simülasyon çalışmaları yapıyor ve trafik akışıyla ilgili bilgi topluyoruz. Tüm bu bilgilerin ışığında vatandaşlarımızın en kolay ulaşım imkanına kavuşacakları bir yapıyı hep birlikte vücuda getireceğiz” dedi.
 
Dörtyol Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Çelebi’de daha önce maddeler halinde özetlediği ilçenin trafik sorunlarını içeren bir dosyayı Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Muhammed İkbal Polat’a takdim etti.
 
Dörtyol Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından tesbit edilen ilçenin trafik sorunları şöyle sıralandı; Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın Dörtyol İlçesinde temsilcilik ihdas etmesi, S Plakalarla ilgili yaşanan sorunların çözümlenmesi, Şehir içi ve şehirlerarası dolmuş ücretlerinin belirlenmesi, Şehir içi taksi duraklarının sorunları, Şehir içi minibüs güzergâhları ve durak yerlerinin tespiti, Şehir içi dolmuşlarının yaz çalışma saatlerinin düzenlenmesi, Çaylı Caddesindeki düzenleme, Toplum Sağlığı Müdürlüğü önündeki kavşağa sinyalizasyon, Otoban Çevre Bağlantı Yolu, D – 817 Karayolu ve İstasyon Caddesi’nin Karayolları ağından alınarak Hatay Büyükşehir Belediyesine bağlanması, Atakaş Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi önünde üst geçit yapılması ve Öğrenci servis ücretlerinin belirlenmesi.
 
Yapılan ikili görüşmelerin ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Muhammed İkbal Polat, Toplu Taşıma Şube Müdürü Barış Süner, Terminaller Şube Müdürü Rüstem Bahadırlı, Dörtyol Erzin ve Payas Bölge Koordinatörü Tansel Demirel, CHP Dörtyol İlçe Başkanı Özel Gökisaoğlu, Dörtyol Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Çelebi’nin ev sahipliğinde ilçedeki servis şoförleri ile toplu taşıma kooperatiflerinin yönetim ve üyeleriyşle bir araya gelerek sorunlarını dinleyip çözüm önerilerinde bulundular.  
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş