Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz'a Atılan İmza

Arsuz Belediyesi'nin devrim niteliği taşıyan yatırımı Sahil Yürüyüş Yolu muhteşem bir törenle açıldı

Arsuz'a Atılan İmzaWeb
TV

Arsuz   A+a-

 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha'nın ilçeyi marka kent yapmak ve turizm cenneti hedefine taşıma noktasında gerçekleştirdiği en önemli yatırımlarından biri olan Arsuz Sahil Yürüyüş Yolu görkemli bir törenle açıldı. Halkı denizle buluşturan ve ilçeye yepyeni bir çehre kazandıran yolun açılış törenine Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha'nın yanısıra Hatay Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nihat Matkap, CHP Hatay Milletvekilleri Serkan Topal ve Birol Ertem, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Nazan Savaş, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Arsuz İlçe Müftüsü Mustafa Dönmez, Hatay Musevi Cemiyeti Başkanı Şaul Cenudioğlu, Arsuz Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Corc Deniz, dini inanç önderleri, belediye meclis üyeleri, CHP Arsuz Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar, oda başkanları, gazeteciler ve çok sayıda Arsuz Halkı katıldı.
 
Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılışta, tören alanını 'Arsuz'a yakışan başkan; Nazım Başkan' sloganları ile inleten vatandaşların yanısıra, üzerinde 'Hizmetlerinizden dolayı Teşekkürler Nazım Başkan' yazılı pankart ve yakılan meşalelerle denizden destek veren tekne  dikkat çekti.
 
Konuklarıyla tek tek ilgilenen Başkan Nazım Culha, 'Yoldan her yürüdüğümüzde sizlere dua ediyoruz" diyerek hayır duaları eden vatandaşlara teşekkür ederek, yolun hayırlı - uğurlu olmasını diledi.

 

"Türkiye'nin en uzun sahilini yapmayı hedefliyoruz"

 
Arsuz için çok önemli bir projeyi gerçekleştirmiş olmanın gururu ve onurunu yaşadığını söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, "Sahil Yürüyüş Yolu Projesi, Arsuz Halkı'nın sabırsızlıkla ve heyecanla beklediği bir projeydi. Bu yolun üzerinde bulunan resmi kurumlarımızdan Maliye Kampı ve TCDD Kampı'nın yanısıra Arsuz Halkı'nın ikamet ettiği alanda halkımız yürüyemiyordu.
 
Gerek halkımızın ve gerekse dışarıdan gelen vatandaşlarımızın değil deniz kenarında yürüyebilmeleri, denize girebilmeleri bile mümkün değildi. Bizlerde de Arsuz'un bir deniz kenti olması münasebetiyle halkı denizle buluşturma düşüncesi hakim oldu. Buradan yola çıkarak bütün resmi kurumlarla ve burada ikamet eden mülk sahipleriyle itinalı bir şekilde yaptığımız görüşmelerden sonra bu yolu açma olanağı bulduk. Bu yolu Arsuzlu hemşerilerimizin ve kurumlarımızın rızasıyla barışık bir şekilde yapmaya çalıştık. Mevcut sahilimizin dokusunun ve kumsalımızın bozulmamasına dikkat ettik, oradaki tesislerin de bir bütün mevcut halini dikkate alarak hareket ettik. Bu çalışmaları yaparken başta Hatay Valimiz Sayın Ercan Topaca olmak üzere, vali yardımcılarımız Bilal Bozdemir ve Mahmut Hersanlıoğlu'na,  ilçe kaymakamımıza, iş adamlarımıza, defterdarlarımıza, bölge halkımıza  sahiplenmelerinden ve göstermiş oldukları destekten dolayı sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Denizin masmavi güzelliği, altın sarısı kumu, doğal plajı ile insanlarımızın özellikle gün batımını seyredebilecekleri, keyifli yürüyüşler gerçekleştirebilecekleri Sahil Yürüyüş Yolumuz Arsuz Köprüsü'nden, Hatay Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'na ait Arsuz Eğitim ve Dinlenme Tesisleri'ne kadar toplamda 2,5 kilometredir. Halkın hizmetine açtığımız bu yolu her geçen gün daha da ileriye taşıyarak Türkiye'nin en uzun sahil peyzaj projesini gerçekleştirmek hedefindeyiz" dedi.
 

Hizmetler peş peşe gelecek

Arsuz'u gerek modern bir kent, gerekse turizm ve kültür kenti olarak dizayn etme yolunda gerekli önceliklerin hepsini tespit ettiklerini ve tüm projeleri teker teker hayata geçireceklerini söyleyen Başkan Nazım Culha, "Özellikle kültür ve turizm şehri olma vizyonuyla yola çıktığımız anlayış bizi bu Sahil Yürüyüş Yolu'nu yapmamıza teşvik etti. Hem deniz kenti olacaksınız, hem deniz kenarında yürüyemeyeceksiniz. Çok meşakkatli, uzun ve yorucu bir yoldu. Ama hep beraber aştık bunu. Bunun gururunu yaşıyoruz. Arsuz, yeni kurulan bir ilçe. Belediyesiyle, devlet kademeleriyle kurucu olmanın zorluğunu attıktan sonra, ikinci yıl icraatlara başladık. Bu işler düşünüldüğü gibi çok hızlı olmuyor. Yeri belirledikten sonra projelendireceksiniz, sonra ihaleye çıkacaksınız ve yapımına başlayacaksınız. Yapılanmayı bir yıl olarak kabul ettiğinizde, proje icraat yapımını da bir yıl saydığınızda gördüğünüz gibi ikinci yılımızda üçüncü açılışımızı gerçekleştiriyoruz. İlçemizin yeni olması nedeniyle ihtiyaçları çok fazla. Şu anda Arsuz'a baktığınızda bir şantiye görüntüsü vardır. Gerek ilçe belediyesinin, gerek büyükşehir belediyesinin, gerek devlet yatırımlarını görebiliyorsunuz.  Kentin sosyal, kültürel ve sanatsal dokusuna katkı sunmak için ilçemizde bir kent meydanı, yeni sosyal tesisler ve plajlar, evlendirme daireleri, kültür merkezleri, taziye evleri, park ve meydanlar gibi yeni projelere ihtiyacımız var. Bunları projelendirdik, ihale girişimlerini başlattık. Turizm planlarımız hazırlanıyor.  Tek bir eksiğimiz kaldı o da altyapıdır. Altyapı projemiz bitmek üzere. Ağustos ayı içerisinde ihalesi yapılacak ve birinci ve ikinci etap olmak üzere ihalesi yapılıp Arsuz modern bir kent olarak turizm yatırımlarına hazır olacak. Böyle bir coşkuyu bize yaşattığınız ve böyle güzel bir açılışta bizimle olduğunuz için teşekkür ederim" diyerek, hizmetlerin peş peşe geleceği müjdesini verdi.
 
Konuşmasında Arsuz Halkı'nın demokrasisine tüm renkleri ve farklılıklarıyla birlikte sahip çıkmasından, örnek birlik ve beraberliğinden dolayı da teşekkür eden Başkan Nazım Culha, darbe girişiminde şehit düşenlere Allah'tan Rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralı olanlara da acil şifalar diledi.
 

"Arsuz, güneyin turizm merkezi olacak"

 
Hatay'daki CHP'li belediyelerin şantiye alanına döndüğünü ve hizmet yarışı içerisinde olduklarını ifade eden CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, "Halkının müreffehi ve mutluluğu için ellerinden geleni yapan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere, Arsuz, Samandağ ve Defne Belediye Başkanlarımıza Hatay Halkı adına çok teşekkür ediyorum. Arsuz, yazın nüfusu 3 kat artan bir ilçe. Bu ilçeye hizmet yapmak kolay değil. Burası biraz ihmal edilmiş bir bölge. Eminim ki;  Bu bölge yeni yatırımlarla canlanacak ve Arsuz yalnız Hatay'ın turizm merkezi değil, güneyin turizm bölgesi olacak" diyerek sahil yürüyüş yolunun hayırlı - uğurlu olmasını diledi.
 

" Nazım Culha, belediye başkanlarının piridir"

 
Arsuz'un hakkettiği hizmetleri aldığını ve almaya da devam edeceğini söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, " Arsuz Belediye Başkanımız Sayın Nazım Culha, biz belediye başkanlarının piridir. Konuşulması gereken her şeyi konuştu. Çok güzel de bir eser kazandırdı Arsuz'a.. Sayın başkanımızı ve tüm ekibini tebrik ediyorum. Büyükşehir olduktan sonra yıllardır hizmet adına mağdur olan Arsuz hem ilçe, hem biz, hem de devlet yatırımlarıyla güzel hizmetler almaya başladı.  150 km. yarısı beton olmak üzere asfalt yaptık buraya, 4 köprü, 8 çok amaçlı sosyal tesis yaptık. İnşallah bu sene altyapıya da başlayacağız. Arsuz iki yıldır hak ettiği hizmetleri alıyor ve almaya da devam edecek. Arsuzlulardan bu sıkıntılı günlerde birlik ve beraberliğine, ayrıca demokrasisine ve bayrağına saygısını ve birbirlerine sarılarak da Cumhuriyetimize sahip çıkmasından başka bişey beklemiyoruz. Bizler hizmet yapacağız. Sizler de Türkiye'deki ve Hatay'ki birlik ve beraberliğe katkı sunmaya devam edeceksiniz" dedi.
 

"Laik, özgür, demokrat bir Türkiye yürüyüşü, Arsuz Sahil Yolunda başladı"

 
Konuşmasında çocukluğuna dönerek duygu dolu anlar yaşayan ve anılarını Arsuzlular'la paylaşarak Sahil Yürüyüş Yolu'nun önemine dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ise, "Sevgili belediye başkanımıza, çocukken  o kayalıkların arasında koşup dizlerini yaralamış bir kız çocuğu  olarak, ilerde kendi çocukları dizlerini yaralamayacak yolu yaptığı için bir Arsuzlu olarak gönülden teşekkür ediyorum . Türkiye'yi karış karış geziyoruz, her birimiz kendi üzerine düşen bu önemli görevi özellikle bu zor dönemde birlik ve beraberlikle, gerçek demokrasi ile özgürlük  haykırışını  o karış karış gezdiğimiz  Türkiye toprağında bir mücadele olarak veriyoruz. Şimdi o karış karış gezdiğimiz Türkiye toprakları içerisinde kendi büyüdüğüm sokakta bu kürsüden konuşmanın  müthiş heyecanını ve onurunu yaşıyorum . Bu köşe benim limon dondurması yemek için izin aldığım köşe.  Bu yol benim kuzenlerimle bisiklete binme yarışı yapıp düşüp yaralandığım, sonra da bisiklete binmekten vazgeçtiğim köşe.. Bu sahil yolu benim ruhumu hafifleten, Akdeniz'in rüzgarını, güzel  denizin kokusunu ve Türkiye'nin nasıl müthiş bir ülke olduğunu hatırlatan güzel Arsuz Yolu.. İşte şimdi  bize düşen görev  nasıl ki Arsuz Belediyemiz,  büyükşehir belediyemiz ile el ele vermiş bu karış toprağımızı daha aydınlığa taşıyacak her yatırım için fedakarlık üstüne fedakarlık  yapıyorsa, bize düşende her birimizin kendi  alanında  hep birlikte Türkiye'yi  daha iyiye, daha sağlam yollara ve daha sağlam bir  demokrasiye  kavuşturmak için mücadele vermekten geçiyor.  Geçtiğimiz hafta Türkiye büyük bir badire atlattı. Hepimiz için hiç beklemediğimiz, hiç hakketmediğimiz  çok hain bir saldırı ile  bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Ama Türkiye ne kadar güçlü bir ülke olduğunu, bu toprakların nasıl bir birlikte yaşama kültürü olduğunu  işte o gün herkese göstermiş oldu.  Meclis bombalanırken  o meclisin içerisinde  görev yapmak  için koşan sevgili milletvekili arkadaşlarım,  onlarla beraber "Biz demokratik  bir Türkiye istiyoruz" diyip tankların karşısına geçen halkımız hep beraber şu mesajı verdik; Biz aslında biz nasıl ki Arsuz'da  birçok farklılıkla birlikte yaşamayı doğal bir  şekilde başarıyorsak, Türkiye içinde kurduğumuz hayal  aynı... Farklılıklarımızla, farklılıklarımızın zenginlik olduğunu  bilerek, eleştiri  kültürüne açık ama parlamenter demokrasi sistemi altında yaşamak istiyoruz dedik. Şimdi bize düşen görev; İşte bu demokrasi mücadelesinde Türkiye'yi karış karış  gezerken, biz farklıyız ama biz eşitiz, biz farklıyız  ama farklılıklarımızla zenginiz ve biz bu farklılıklarımızı konuşabildiğimiz ve birlikte yaşayabildiğimiz bir Türkiye hayali demekten geçiyor. Ben bu hayalin ortağı olduğunu bildiğim çok sevgili Arsuzlulara öncelikle bu birlik ve beraberlik günlerinde  gösterdikleri  müthiş direnç ve dayanışma için gönülden bir Arsuzlu ve bir Türk olarak çok çok çok teşekkür ediyorum.  Son iki hafta şunu öğrendik; evet zorluklar var ama Türkiye için asla bitmeyecek  bir  çağdaş uygarlıklar yürüyüşü var. Atatürk'ün bize vermiş olduğu laik, özgür, demokrat ve birlikte bir şey inşa etme heyecanı duyan Türkiye yürüyüşünü gelin hep beraber bugün  bu sahil yolundan başlatalım ve işte o laik, özgür, demokrat ve birlikte yaşayarak  güçlenen Türkiye'yi  adım adım beraber inşa edelim. İşte bu yol çocuklarıma, kuzenlerine ve  Arsuz'un ekinlerine  çok güzel üzerinde  emin adımlar atabilecekleri  bir Türkiye yolu olsun. Bu yolda emeği geçen herkese gönülden teşekkürler. 

 

"Arsuz'da yatırımlar hızla tamamlanıyor"

 
Hatay Büyükşehir Belediyesi, Arsuz Belediyesi, Arsuz Kaymakamlığı ve Hatay Valiliği olarak yatırımlar konusunda koordineli bir şekilde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Hatay Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, " Hatay Valimiz Sayın Ercan Topaca, güvenlik toplantısı dolayısıyla aranızda bulunamadılar. Sevgi ve selamları ile sahil yürüyüş yolundan dolayı sizlere hayırlı olsun dileklerini iletiyorum. Yaşadığımız sıkıntılı günlerden sonra hızla normalleşelim ve günlük hayatımıza dönelim istiyoruz. Biz bu günleri unutmadan, bize bunları yaşatanları da unutmadan bu badireyi atlatarak daha aydınlık günlere, daha güzel günlere hep birlikte el ele muhalefetiyle, iktidarıyla, toplumun tüm kesimleriyle, tüm dini kesimleriyle hep birlikte ulaşacağız. Arsuz ilçemiz büyükşehir yasası ile yeni kurulan bir ilçemiz. Yapılanmasını ve teşkilatlanmasını yeni yeni tamamlayan ve yatırımları da hızla tamamlamakta olan bir ilçemiz. Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyemiz, kaymakamlığımız ve valilik olarak yatırımlar konusunda koordineli olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yürüyüş yolunun hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, Arsuz'u sahille buluşturan Sahil Yürüyüş Yolu'nun açılış kurdelesini Arsuzlular, protokol üyeleri ile birlikte kesti. Tarihi açılışa tanıklık eden vatandaşlar anı ölümsüzleştirmek için adeta selfi çektirme yarışına girdi. Vatandaşlarla birlikte gün batımında sahil yürüyüş yolunda keyifle yürüyen protokol üyeleri daha sonra kumsalda verilen kokteyle geçti. 
arsuz_sahılyolu_acılıs.jpg" width="728" height="325" alt="" />
 
 
 
 
 
 
 
Arsuz'a Atılan İmza videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş