Skip Navigation Links

Başkan Nehir Çalışmaları Yerinde İnceledi

Kaymakam Dr. Çelik ve Başkan Nehir Hz. Hıdır çevresi meydan,park düzenleme projesi çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Nehir Çalışmaları Yerinde İnceledi

Yerel   A+a-

Samandağ Kaymakamı Dr. Cahit Çelik,Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ Belediyesi, Doğaka, Samandağ Kaymakamlığının ortaklaştığı Hz. Hıdır Çevresi ve Sahil Parkı yapım çalışmalarının yerinde incelediler.İncelemelere Samandağ Belediye Başkanvekili İmren Aştah,Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yılgın,Projede görev alan mühendisler,mimarlar,teknik personel katıldı. 
 
 Proje kapsamında yapılan imalatların en kaliteli malzemeden yapıldığını belirtilerek bu anlamda Hz. Hıdır kutsal mekanına yakışır bir çalışma yapıldığını ifade ettiler. 
 
TURİZMCİLER MEMNUN 
 
Yurt içinden ve yurt dışından ziyaretçilerin akınına uğruna uğrayan inanç ve kültür merkezi   Hz. Hıdır ziyareti ve çevresinde yapılan çalışmalar büyük bir heyecan uyandırdı. Turizmciler bu gelişmeleri heyecanla izlediklerini belirttiler.
 
İlçe halkı, bölge ve yurtdışından özel gün ve bayramlarda ziyaretçilerle dolup taşan Hz Hızır Makamı gerçekleştirilen çevre düzenleme projesiyle mükemmel bir görünüm sağlandı. Bu projeyle birlikte Turizme önemli derecede katkı sağlaması bekleniyor. Bu proje Deniz Sitesi’ndeki türbe ve çevresini Turizm açısından cazibe haline dönüştürecek.
 
 (Hz. Hızır A. S Mekanı) ve etrafını kapsayan proje alanında kıyıya dönük yeşil bir hat ile seyirlik teraslar oluşturulmuş ve bu yeşil aksta gelen ziyaretçilerin kıyıya rahat ve güvenli geçişleri sağlanacak. Aynı zamanda yeşil hattın merkezinde dinlenme alanları ile çeşitli aktivitelerin gerçekleştirilebileceği özellikle sokakta canlılık yaratacak sanatsal faaliyetler ile turistlerin ilgisini çekecek gösterilerin yapılacağı, yöreye özgün ürünlerin tanıtımlarının gerçekleşeceği bir meydan haline getirildiği bildirildi.
 
SAMANDAĞ’IN ODAĞI ,GÜLEN YÜZÜ
 
Hz. Hıdır Makamı etrafı ve Park ve Meydan düzenleme çalışmalarının %95 tamamlandığı bildirildi. Bu çalışmalar kapsamında; çalışma alanını kapsayan çevre yolları (parke), Hz. Hıdır Makamı etrafı yollar (küp taş), yürüyüş yolları (Wash beton blok taş) ve oto park alanının (çim taşı) zemin döşeme işi tamamlandı. 
 
Peyzaj öğelerinin bitkilendirme ve sokak elemanları alana uygulanması gerçekleştirildi. Palmiye dikimi uygulandı. Okaliptüs, keçiboynuzu, dişbudak, Kıbrıs akasyası, salkım söğüt, ters dut, fıstık çamı, zakkum, dam koruğu, kum zambağı, altın çanlar ise  dikimlerinin  gerçekleştirildiği bildirildi. Aydınlatma elemanları monte işlemleri tamamlandı. Aydınlatma elemanlarının seçiminde modern çizgiler olmasına dikkat edildi. Çocuk oyun alanındaki düzenleme çalışmalarının tamamlandığı ifade edildi. 
 
HZ.HIDIR VE HZ.MUSANIN BULUŞTUĞU YER
 
Hz Hıdır ile Hz. Musa’nın buluştukları yer olarak inanılmıştır. Tüm tek tanrılı dinlere inananlarca önemi kabul edilen dünyada ender makam olarak kabul ediliyor. Hz. Hıdır Samandağ’daki makamı en çok plana çıkan aynı zamanda en önemlisi olarak kabul edilir.
 
Samandağ sahilindeki Hz. Hıdır makamına yapılan çevre düzenlemesi birçok inançla atfedilen önemine uygun yurtiçi ve yurtdışından ziyaret edilen enternasyonal bir yere sahip olacak. Bu manada Bayramlarda, Cuma günleri ve tatillerde şehir dışından ve yurtdışından gelen Turist kafilelerine Hz. Hıdır Makamına uygun bir düzenleme yapıldı. 
 
HZ.HIDIR MAKAMINDA YAKIŞIR PROJE 
         
  Hz. Hıdır Makamı gezi ve dinlenme parkına bugüne kadar yapılan çalışmalar aşamalı şeklinde sürdürüldü. Alt yapı çalışmalarında ise kaliteli malzeme kullanıldığı bildirildi. Gezi ve dinlenme parkına hafriyat, dolgu ve sıkıştırma işlemleri tamamlandı. Oturma basamakları duvarlarının beton dökümü yapıldı. Yol ve kaldırımların parke taşları yağmur oluğu ile bordürleri döşendi. Kaldırımlarda engelli taşları döşendi. Yürüyüş yollarının betonu döküldü. Aydınlatma direkleri yerleştirilerek alt yapısı tamamlandı. Devam eden çalışmalarda otoparkın çim taşları döşendi. Hz. Hıdır Makamı çevresi park ve maydan  düzenleme projesinin  bitildikten sonra görkemli bir açılışla hizmete açılacağı  bildirildi.Açılın Protokol üyelerinin katılımıyla, geleneksel hrisi dağıtımı,konser etkinliğiyle yakın bir zamanda gerçekleştirileceği bilgisi verildi. 
 
    
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet