Skip Navigation Links

Emekli İşadamı Baki Süslü,Toprağa Verildi

Tedavi olduğu İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde vefat eden Gazeteci Doğan Süslü’nün babası Emekli İşadamı Baki Süslü toprağa verildi.

Emekli İşadamı Baki Süslü,Toprağa Verildi

Gündem   A+a-

 Tedavi olduğu İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde vefat eden Gazeteci Doğan Süslü’nün babası Emekli İşadamı Baki Süslü toprağa verildi.
Cenaze önce Çay Mahallesi Camii’ne getirildi. Burada İkindi Namazı’na müteakip cenaze namazı kılındı. Namaza, eski Belediye Başkanlarından Mete Aslan, Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat, basın mensupları ve ailenin yakınları katıldılar.
Baki Süslü’nün cenazesi, daha sonra Çankaya Mezarlığı’nda dualarla toprağa verildi.
Baki Süslü kimdir?
Baki Süslü, 2 Mart 1932 Suruç/Ş:URFA doğumludur. İlköğretimini Suruç’ta tamamlamış ve çocuk yaşlarda çalışma hayatına atılma zorunluluğundan ilköğretim sonrası tahsiline devam edememiştir. Gençlik yılları otobüs, kamyon ve tanker sürücülüğüyle geçmiştir. Askerliğini Bandırma’da yapmıştır.
1958 yılında Suruç’tan İskenderun’a gelen Baki Süslü, bu yıllarda ağırlıklı olarak tanker sürücülüğüne devam etmiş, 60’lı yıllarda İskenderun’un ilk akaryakıt taşıma firmalarından birinin sahibi olmayı başarmıştır.
Baki Süslü, bir dönem oto alım satım ticaretiyle uğraşsa da, ağırlıklı işi akaryakıt taşımacılığı ve akaryakıt nakliye müteahhitliği olmuştur. Sağlık sorunları sebebiyle Baki Süslü, 1992 yılında işlerini tasfiye ederek emekli olarak yaşantısını sürdürmüştür.
Baki Süslü ’nün yerel basına da hizmeti olmuştur. 1965 -1990 tarihleri arasında İskenderun’daki bazı yerel gazetelerde köşe yazıları yayınlanmıştır. Çeşitli derneklerde yönetim kurulu üyeliği ve başkan vekilliği de yapan Baki Süslü, siyasetle ilgili olmuş ancak aktif siyasetin içinde yer almamıştır.
Baki Süslü, geniş çevresi ve iş bitiren anlayışıyla her dönem İskenderun’un kayda değer isimlerinden biri olmayı başarmıştır.
1999 yılından itibaren sağlık sorunları ağırlaşan Baki Süslü, o tarihten bu yana tedavi görmekteydi.
Emekli iş adamı Baki Süslü, evli, ikisi erkek, biri kız, üç çocuk babasıydı.
8.Gün Haber olarak merhuma Allah’dan Rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet