Skip Navigation Links

Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri 10. yılında!

Yörenin ilk sosyal etkinliği onuncu senesinde Ağustos ayı boyunca sbir çok etkinlik Arsuz – Hatay’da gerçekleşecek.

Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri 10. yılında!Web
TV

Kültür Sanat   A+a-

Yörenin ilk sosyal etkinliği onuncu senesinde Ağustos ayı boyunca sağlık taramaları, sergiler, konserler, toplum söyleşileri, spor yarışmaları ve atölyeler ile dolu bir programla Arsuz – Hatay’da gerçekleşecek.
 
Türk Tabipleri Birliği Eski Başkanı Dr. Füsun Sayek’i anmak amacıyla İskenderun’un Arsuz yöresinde her yıl düzenlenen Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri’nin onuncusu, 31 Temmuz - 27 Ağustos 2016 tarihleri arasında Arsuz’da İskender Sayek Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşiyor.
 
Etkinliklerle ilgili İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde açıklama yapan Prof. Dr. İskender Sayek, özellikle gençlere yönelik bir çok etkinlik planladıklarını söyledi.
 
Prof. Dr. İskender Sayek şöyle konuştu : 
 
Toplumsal duyarlılık ve sosyal sorumluluk konusunda gerçekleşecek çalışmalarıyla yörede bir ilk oluşturan Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri, her yıl genişleyerek gelenekselleşmekte ve bu konuda bir örnek teşkil etmekte.
 
Ülkemizde kültür mozaiğini koruyan ve yaşatan ender yerleşim merkezlerinden Arsuz’da düzenlenen Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri’nin programında bu yıl da konserler, sergiler, toplum söyleşileri, çocuklara yönelik sanat atölyeleri, spor yarışmaları ve sağlık taramaları yer alıyor. 
 
Etkinlikler 2006 yılında kaybettiğimiz Türk Tabipleri Birliği Eski Başkanı Dr. Füsun Sayek’in en büyük hayallerinden birini, Arsuz’daki dededen kalma aile evini bir Kültür ve Sanat Evi’ne dönüştürmeyi çalışmalarıyla başladı. Prof. Dr. İskender Sayek’in dedesinin babasının inşa ettiği, avlulu tarihi ev restore edildikten sonra tek bir sergiyle başlayan yolculuk Ağustos ayının tümüne yayılan ve küçük balıkçı köyünü yaz boyu canlandıran bir etkinlik haline geldi. 
Eskiden buğday ambarının bulunduğu hol bir sergi salonuna, tüm ailenin toplandığı avlusu ise akşamları dünyaca ünlü sanatçıların konser verdiği, gündüzleri ise sanat atölyelerinde çocukların yaratıcılıklarını gösterdiği bir alana dönüştü. 
 
Etkinlik sadece kültürel aktivitelerle sınırlı değil; şimdiye dek binlerce kişiye ücretsiz sağlık hizmeti sunulmasının yanı sıra kurulan Burs Fonu’yla ise ilk günden bu yana onlarca Tıp Öğrencisinin eğitimine destek oluyor ve her yıl büyüyerek devam ediyor.
 
Her yıl hem yöre halkı hem de şehir dışından gelen ziyaretçiler tarafından ilgiyle takip edilen sergiler arasında bu yıl Türk Tabipleri Birliği ve Sınır Tanımayan Doktorlar (Médecins Sans Frontières - MSF) tarafından düzenlenen “Dünyada ve Türkiye’de Kadın Sağlığı ve Mücadelesi” Fotoğraf Sergisi, Dr. Ali Atahan’ın “Kuşlar ve Göç Yolu”nu ele alan Özgür Kanatlar Fotoğraf Sergisi, Müslüm Kabadayı’nın küratörlüğünde gerç 
Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri 10. yılında! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet