Skip Navigation Links

Hatay Tek Yürek Oldu..

Hatay,Milli birlik ve beraberlik buluşmasında tek yürek oldu.

Hatay Tek Yürek Oldu..Web
TV

Gündem   A+a-

Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve 15 ilçe Belediyesinin desteği ile organize edilen ‘Hatay Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması’ Antakya Köprübaşı Meydanı’nda gerçekleştirildi.
 
Düzenlenen kardeşlik buluşmasına, Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman,121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı ve Garnizon  Komutanı  J. Kur. Alb. Erdem Özcan, 3 siyasi partinin Milletvekilleri, Hatay 2’nci Hudut Alayı Komutanı Piyade Alb. Ragıp Taygan, Hatay İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ,  Hatay İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Turgay Aras,15 ilçe belediye başkanları, kanaat önderleri, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Defne Kaymakamı Hakkı Uzun, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Hatay Barosu Başkanı Avukat Ekrem Dönmez, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya,  İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli,CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, MHP İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı, AKP İl Başkanı Ahmet Atıçve çok sayıda Hataylı katılım gösterdi.
 
TÜRK BAYRAĞININ GÖLGESİ ALTINDA KENETLENEN HATAYLILAR, MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK RUHUYLA HAREKET ETTİ
 
Aziz şehitlerimizin manevi huzurunda gerçekleştirilen saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın coşkuyla okunması ile başlayan buluşmada, Onuncu Yıl Marşı’na eşlik eden Hataylılar “Demokrasiye Sahip Çık” sloganlarıyla birlik ve beraberliğe olan inançla adeta tek yürek oldu.
 
Ülkemizin birliği ve beraberliği için Hatay İl Müftüsü Kavillioğlu ve Şeyh Menna Gündüz’ün gerçekleştirdiği Kur’an-ı Kerim Tilaveti, manevi duyguların doruğa ulaşmasına ve ülkemizin bekası için duaların edilmesine vesile oldu. 
 
15 Temmuz’da karanlık odaklarca yasadışı bir şekilde gerçekleştirilen hain darbe girişimi ile ilgili izletilen belgeselin ardından Vali Topaca, Başkan Savaş ve Milletvekilleri milli birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan konuşmalar gerçekleştirdiler.
 
BAŞKAN SAVAŞ: CUMHURİYET’İN BU ÜLKEYE KAZANDIRDIĞI BAŞTA MİLLİ İRADE, DEMOKRASİ VE KAZANIMLARINI SAHİPLENİP GELECEĞE TAŞIMAK ZORUNDAYIZ
 
Başkan Savaş, Cumhuriyet ve demokrasi vurgusu yaptığı konuşmada, “Bizler Hatay halkı olarak Türkiye Cumhuriyeti’ndeki iller içerisinde Cumhuriyet ve demokrasi konusunda en fazla hassas olan iliz. Biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti ilk filizlendiğinde Hatay emperyalist güçler tarafından zalim bir şekilde tutsak edilmişti. Özgürlüğümüz 18 yıl boyunca elimizden alındı.18 yıllık esaretin sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  “Hatay benim namusumdur, şahsi meselemdir” sözleri ve Hatay konusundaki kararlılığıyla bizleri esaretten kurtararak özgürlüğümüze kavuşturdu. Hatay; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, meclis ve halkın iradesi ile Anavatana kavuştu. Bu nedenle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi,“Milli egemenlik bir milletin namusudur, şerefidir, haysiyetidir.” Hatay, halkın kurtuluş mücadelesinde ne acılar çekildiğini biliyorsa, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu aşamasında da ne acılar çekildiğini iyi bilmektedir. Türk askerleri kurtuluş mücadelesinde Çanakkale’de ve cephelerde savaşarak cumhuriyetin yaşatılması adına önemli adımlar atmıştı. Bu cennet vatan, kurtuluş mücadelesi veren Başta Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin bizlere emanetidir. Cumhuriyet’in bu ülkeye kazandırdığı başta milli irade, demokrasi ve kazanımlarını sahiplenip geleceğe taşımak zorundayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm liderler ve ebediyete intikal etmiş şehitlerimiz sayesinde bizler buradayız. Bizler de demokrasi ve cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkacağız.Yüzyıllardır kardeşliği şiar edinmiş Hatay, dini, mezhebi ve etnik kökeni ne olursa olsun kardeşlik, hoşgörü, saygı ve sevgi ile yaşamakta. Birlik ve beraberliğimizin bu güzel gününde Valimiz Sayın Ercan Topaca’ya, milletvekillerimize, ilçe belediye başkanlarımıza, derneklerimize ve bizleri yalnız bırakmayan hemşehrilerime çok teşekkür ederim. Birliğimizin daim olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
VALİ TOPACA: OHAL YETKİLERİMİ SİZLERİN HUZURU VE KENTİN GÜZELLİĞİ İÇİN KULLANACAĞIM
 
Birlik ve beraberlik ruhuyla bir araya gelen Hataylılara seslenen Vali Topaca, “Kalkışmanınilk anlarından itibaren, devletine ve vatanına sahip çıkmak için sokaklara dökülerek darbe girişimini engelleyen Türk halkını ve sizleri muhabbetle kucaklıyorum.15 Temmuz ihaneti, adına cemaat adını vererek kendisine dini bir kutsiyet atfedip halkımızın dini duygularını sömüren bu örgüt, okulları ve dershaneleriyle ihtiyaç duyduğu insanları çekirdekten yetiştirerek kırk yıldır hem devletin hem de milletin imkânlarını kendi amaçları için kullanmak istemiştir. Halkın yaptığı bağışlar ve yardımlarla büyüyen bu hain yapı kandırdığı insanlarla halkı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni vuracak kadar alçaklaşmış ve yalnız devletimize değil Türk milletine de ihanet etmiştir. Bu ihaneti yapanları ve onları destekleyenleri iç ve dış odakları kınıyor ve lanetliyoruz. Yüce rabbim bizi ve ülkemizi korusun.Bu mücadelede milletimizi ve devletimizi yönetenlere, cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, siyasi partilerimize ve diğer yöneticilere cenabı-ı hak büyük güçler versin.Tehlike tam anlamıyla geçmiş değildir. Bu şebeke darbe girişiminden sonra ülkede kaos oluşturmayı deneyebilecektir. Biz Türk milleti olarak bizler bu tuzaklara düşmeyeceğiz. Hatay çok renkli bir yapısı olduğundan dolayı provokasyonlar için hedef seçilebilir. Sağduyuyu elden bırakmamak için milli birlik ve kardeşlik buluşmasını düzenledik. Burada birlik ve beraberliğimiz ile Türkiye olmaya geldik. Hatay olarak bizler yüzyıllardır farklı etnik kökenler ile beraber kardeşçe yaşamayı bilmiş bir şehiriz. Fitneye ve dedikoduya itibar ederek birbirimizin kardeşliğinin bozulmasına izin vermeyelim. Olağanüstü Hal ile yetkiler bendedir. Şundan emin olun ki devletimizin ve kanunların bana verdiği yetkiyi asla sizlerin zararına olacak ve özgürlüğünüzü kısıtlayacak hiçbir şey için kullanmayacağım.O yetkiyi asıl sizlerin huzuru ve kentin güzelliği için kullanacağım. O hain saldırıyı askerimiz, polisimiz ve vatandaşlarımızın dik duruşu ile engelledik. Bu saldırının ilk yapıldığı andan itibaren milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, halkımız ve polisimiz seferber olmuştur” dedi.
 
hatay_demokrasi_nobetı1.jpg" alt="" />
 
 
 
 
Hatay Tek Yürek Oldu.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet