Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Karasayar Meclis’in Bombalanma Anını Anlattı

TBMM İdari Amiri Karasayar, Meclis'in Bombalanma Anını Anlattı

Karasayar Meclis’in Bombalanma Anını Anlattı

Gündem   A+a-

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi esnasında Meclis çatısı altında yaşadıkları korku dolu anları anlatırken, "Sığınağa gittikten 10-15 dakika sonra bombalar yağmaya başladı.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi esnasında Meclis çatısı altında yaşadıkları korku dolu anları anlatırken, "Sığınağa gittikten 10-15 dakika sonra bombalar yağmaya başladı. Sığınakta biz toz, duman içinde kaldık, helikopterler mermiler ile sabaha kadar taradılar" dedi.

Hatay'ın Belen ilçesinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran TBMM İdari Amiri ve AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Meclis bombalanmadan önce içeriye alınmayan canlı yayın aracını bizzat gidip kapıdan içeri geçirip Mecliste canlı yayını başlattığını söyledi.

"Sığınakta toz duman içinde kaldık"

Mecliste demeçler verilirken ilk bombanın meclisin bahçesine düştüğünü ve atılan bombalar ile sığınaklarda toz duman içerisinde kaldıklarını belirten Karasayar, o anları şöyle anlattı: 

"Meclis bombalandığında meclis salonundaydım. Hatta ben ilk bomba atılmadan biraz önce içeride canlı yayın yapmamız gerekiyordu, canlı yayın aracı dışarıda kapıdan içeri giremiyordu. Bizzat gidip canlı yayın aracını kapıdan içeri alıp mecliste canlı yayını başlattık. O süreçte Mecliste demeçler verilirken Meclisin bir bahçesine bomba düştü. O bombadan sonra biz orada ölmeyi bile göze almıştık. Her türlü mücadeleyi verecektik. Ama sığınağa gitmemiz gerektiğini söylediler. Zaten sığınağa gittikten 10-15 dakika sonrada bombalar yağmaya başladı. Meclis binamız bana göre dünyanın en sağlam binalarından bir tanesi. O büyük kolonu ağaç keser gibi kesmişti bombalar. Zaten o bombanın düştüğü yerde oradaki hedefte başbakanımızın odası var. Yaklaşık 7-8 metre mesafeye düşmüş. Orayı öyle bir delmiş ki sığınakta biz toz, duman içinde kaldık. Onun dışında helikopterler mermiler ile sabaha kadar taradılar. Sağ olsun meclis polislerimiz ellerindeki zayıf imkanlarla gerekli mücadeleyi yaptı."

"Yaptıklarını çok ağır bedel ile ödeyecekler"

FETÖ darbe girişimini sert bir dille eleştiren Karasayar, "Göz bebeği olarak gördüğümüz ordumuz, ülkemizin geleceği olarak gördüğümüz ordumuzun içine böyle kanserli, şerefsiz, adi, alçak, haysiyetsiz insanlar karışmıştır" dedi.

Darbe girişiminde bulunanların yaptıklarını çok ağır bir bedel ile ödeyeceklerini dile getiren "Dünya tarihinde bizim de cumhuriyet tarihimizde böyle haince, şerefsizce, ahlaksızca, alçakça hiçbir terör örgütü kendi Meclisine, kendi vatandaşına bomba atmamış, mermi yağdırmamış. Göz bebeği olarak gördüğümüz ordumuz, ülkemizin geleceği olarak gördüğümüz ordumuzun içine böyle kanserli, şerefsiz, adi, alçak, haysiyetsiz insanlar karışmıştır. Bunlar da bu ülkenin büyümesi, gelişmesi, güçlenmesi işte Yavuz Selim Köprüsü'nün yapılması, Osman Gazi Köprüsü'nün yapılması, enerji santrallerinin yapılması yani sayısız dev projelerin hayata geçmesiyle ülkemizin önünü kesmeye çalıştılar. Tabi ki bunlar bunun hesabını en ağır şekilde verecekler. Yani bunu yapanlar bırakın Türkiye Cumhuriyeti'nin ordusu, askeri olmayı insanlıktan nasiplerini alamayacaklar, bundan sonra da almaları mümkün olmayan canilerdir, alçaklardır. Ama bu ne insanlık, ne anlayış, ne fikir, ne düşünce, kimden nasıl bu hale gelmişler Allah bunların belalarını versin diyorum, bela bile az. Sadece vatanını, milletini, ülkesini, bayrağını savunmak için sokaklara dökülen gençlerimizi, bacılarımızı şehit ettiler. Bunlar inanın bunun bedelini çok ağır ödeyecekler" ifadelerini kaydetti.

"Hesabını sormazsak, bunu bizden millet de, Allah da sorar"

Darbe girişiminin ardından gerçekleşen gözaltılar ve görevden uzaklaştırmalar ile ilgili de konuşan Karasayar, "Ülkesine kurşun sıkanı, vatandaşına kurşun sıkanı, Meclisine bomba atanı ve de bunu destekleyeni, bunların yanlarında olanı affedersek, hesabını sormazsak, bunu bizden millet de, Allah da sorar. Yargımız sonuna kadar hesabını soracak. Kimsenin yaptığı yanına kalmayacak. Çünkü terör tam bitmek üzereyken, terör temizlenmek üzereyken başka yerlerden ülkemizi vurup, ekonomimizi çökertmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Artık bu ülkede kimse darbe yapamayacak. Allah'ın izniyle Recep Tayyip Erdoğan gibi bir cumhurbaşkanımız var" diye konuştu.
 
HABERLER.COM
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş