Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Millet Kahpeliğe Geçit Vermedi..

Hatay’ın İskenderun ilçesinde darbe girişimine tepki için toplanan vatandaşlara polislerden destek geldi.

Millet Kahpeliğe Geçit Vermedi..

Gündem   A+a-

Hatay'da darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar alanlara koştu,

İskenderun'da Atatürk Anıt Alanında toplanan  ve ellerinde Türk bayrakları olan vatandaşlar bir süre slogan atarak darbe girişimini protesto etti.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde darbe girişimine tepki için toplanan vatandaşlara polislerden destek geldi.

Türkiye Darbe Girişimine Karşı Ayakta

AK Parti ilçe binası önünde toplanan kalabalığın arasına giren polis otosundan vatandaşlara anons yapan polisler 'Sağ olun, var olun arkadaşlar' dediler. Polislerin bu anonsu vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı.
 
AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, İstanbul ve Ankara'da FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin "Oyunları boza boza, o kumpasları, o çelmeleri yıka yıka, engelleri alt ede ede, bugünlere geldiysek milletimizle beraber Allah'ın izniyle bu darbeyi de atlatacağız" dedi.

Antakya'da vatandaşlar Cumhuriyet Alanı'nda toplanarak darbe girişimini protesto etti.

Buradaki vatandaşlara hitap eden Yeşildal, bu meselenin AK Parti'nin değil, millet egemenliğinin meselesi olduğunu belirtti.

Türkiye'yi özellikle son dönemeçte büyüyen, güçlenen, her türlü olumsuzluğa rağmen dümdüz yoluna devam eden Türkiye'ye çelme takmak isteyenlerin bir oyunu olduğunu ifade eden Yeşildal, şöyle devam etti: 

"Oyunları boza boza, o kumpasları, o çelmeleri yıka yıka, engelleri alt ede ede, bugünlere geldiysek milletimizle beraber Allah'ın izniyle bu darbeyi de atlatacağız. Bu ülkeyi yönetecek olanlar, bu ülkenin emrinde olan ve milletten oy alan siyasi irade midir. Pensilvanya mıdır? Bu mesele bunun meselesidir. Bu mesele milli bir meseledir. Gün bugün bu millet demokrasiye sahip çıkanları da darbecilerin yanında yer alanları da asla unutmaz"

Alanda bulunan ve ellerinde Türk bayrakları olan vatandaşlar bir süre slogan atarak darbe girişimini protesto etti.
 

Belen'de Darbe Girişimine İstiklal Marşı ile Tepki

belen darbe.jpg" style="width: 728px; height: 325px;" />

Hatay'ın Belen ilçesinde darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar AK Parti İlçe binası önünde toplandı. Camilerden sela verilen ilçede saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Belediye Başkanı Adnan Vurucu'nun vatandaşları cep telefonlarına gönderdiği mesajla parti binasına çağırdığı ilçede çok sayıda kişi ellerinde Türk bayraklarıyla parti binası önünde toplandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek veren vatandaşlar burada "Recep Tayyip Erdoğan'ın askerleriyiz", "Ya Allah Bismillah Allahu Ekber", "Dik dur eğilme bu millet seninle" şeklinde slogan attı.

Bir genç kızda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ey sevgili' şiirini gözyaşları içerisinde okudu. Devletin resmi kurumuna ait araçları da personelleri ile Türk bayrakları açıp vatandaşlara destek oldular. Bu sırada belediyenin parti binasına kurdurttuğu ses sisteminden vatandaşlardan bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması anonsu yapıldı. Yapılan anons üzerine trafikte seyir halindeki araçlar durdu ve saygı duruşunda bulunulup istiklal marşı okundu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar