Skip Navigation Links

'Çelik Değil Gelecek Üretiyoruz'

'...3 yıldır dilimizde tüy bitti; ‘Çelik değil gelecek üretiyoruz’ diye. Bu sıradan bir reklam söylemi değil; depreme, toplu kayıplara, afetlere,

'Çelik Değil Gelecek Üretiyoruz'

Gündem   A+a-

"...3 yıldır dilimizde tüy bitti; ‘Çelik değil gelecek üretiyoruz’ diye. Bu sıradan bir reklam söylemi değil; depreme, toplu kayıplara, afetlere, cehalete ve muğlaklıklara karşı duran bir gelecek üretiyoruz, inşaat demiri kolay, zor olan bu."

Sanayici Mustafa Baştuğ, çelik ve gönüllerin onarımı

Mustafa Baştuğ, çelik sektöründe çekirdekten yetişme bir isim. Belli bir yöneticilik ve deneyim sonrası sanayici olmayı başaran pırıl pırıl bir beyin. Mektepli değil alaylı ama değme mekteplilere taş çıkaracak bir ticari ve pratik zekâya sahip. İşini seviyor, konusuna ve sektöre hakim. İşin göbeğinden geldiği için mazeret üretenleri, çalışanları, vakit dolduranları, verimlileri ve verimsizleri çok iyi biliyor. Baştuğ’un sosyal yönü de kuvvetli. Mustafa Baştuğ bu meziyetleri ve şirketleriyle çelik sektöründe yoluna başarıyla devam ediyor.

*Nezaket ve vefa

Geçtiğimiz günlerde Yolbulan, Baştuğ ortaklığı dostça son buldu. Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde 2008 yılında temelleri atılan Yolbulan Baştuğ Metalürji, Baştuğ ailesinin, hisselerin tamamını almasının ardından, sektörel yaşamına Baştuğ Metalürji adı altında sürdürülecek. Yolbulan, Baştuğ ortaklığının sona ermesinin ardından Baştuğ Metalürji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baştuğ, nezaket ve vefa içeren bir açıklama yaptı ve “Ortaklığımız süresince nasıl örnek bir duruş gösterdiysek, yol ayrımında da aynı faziletli duruşumuzu koruyoruz. Ulusal anlamda saygın markalar olmamızın yanı sıra kurumsal hassasiyetimiz ve karakterimiz bunu gerektiriyor. Bir arada ya da tek başına, her iki markanın da erdemli iş süreci ve ortak değerleri değişmeyecektir. Ortaklığımız, işimize ve markamıza değer kattı. Birlikte çok nitelikli projelere imza attık. Baştuğ Metalürji olarak işimize ve üretim Üretmeye ve değer yaratmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

*Önce eğitim sonra öğretim

Sanayici Mustafa Baştuğ, bir demecinde sadece çelik üretmekle kalmadıklarını gelecek ürettiklerinin de altını çizerek son derece çarpıcı tümcelerle, ülkenin kalkınması, refaha kavuşması, insana daha fazla değer verilmesi ve yaratıcı çevre bilincinin oluşturulması gereğine işaret ederek önce eğitim, sonra öğretim şartıyla sözlerini şöyle sürdürüyor “Kavramların bizleri rahatlatan, tembelleştiren söylenişlerinden uzak duruyoruz. Bizi çalıştıran azim ve sabrımızı motive edecek söylenişlerini diriltmeye çalışıyoruz. 3 yıldır dilimizde tüy bitti; ‘Çelik değil gelecek üretiyoruz’ diye. Bu sıradan bir reklam söylemi değil; depreme, toplu kayıplara, afetlere, cehalete ve muğlaklıklara karşı duran bir gelecek üretiyoruz, inşaat demiri kolay, zor olan bu. Devletin gündemine bisiklet yolu, mahalle otoparkı, yangın güvenliği gibi detaylar giriyorsa, bizler de kendimize dersler çıkarmalıyız. İnsan kaynakları değil insan kıymetleri, çevresel duyarlılık değil çevresel koruculuk ve yaratıcı çevre bilinci, öğretim değil önce eğitim sonra öğretim, gençlik değil gelecek gibi.”

*Mustafa Baştuğ “Üzerimize düşeni yapmaya hazırız”

Mustafa Baştuğ, güneydoğu ve doğudaki ilçe ve vilayetlerdeki ‘gönüllerin onarımı’ konusuna sıcak bakıyor ve sorumluluk almaktan çekinmeyeceklerini anlatarak “Cizre, Sur, Silopi, Hakkari ve Yüksekova projeleri, bunların içinde uzun süredir kent olmayı hak etmiş olanların bu haklarına kavuşması, artık çağdaş, modern, mimarisi ve kent planıyla huzur veren kentler haline gelecek olması son derece dikkat çekici. Bütün bu vizyonun arkasında yatan ‘gönüllerin onarımı’ meselesi var ki, bizim bölge insanı olarak özlediğimiz vaat ve umut bu. Biz çelik dökeriz, çelik üretiriz bu anlamda gönüller için de gelecek için de sağlam bir inşa için üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diyor.

*Türkiye yavaşlatılamaz

Sanayici Mustafa Baştuğ, günün birinde Ortadoğu barışının olabileceğini hesaplayarak “Uzun vadede ise bölgemizin barışa ve huzura kavuşacağı günlerin umudunu taşıyoruz. Suriye’den başlayarak Irak’ta ve tüm Ortadoğu’da başlayacak yeni süreç, kurumsal olarak odağımızda olan Kuzey Afrika pazarı bizim gündemimizde olacak” ifadelerini kullanıyor. 
Baştuğ devlet yönetiminin gelecek kurgusu ile çok detaylı çalışmalar yürüttüğünü gözlemlediklerini, bundan da memnuniyet duyduklarını belirterek değerlendirmesini şöyle sürdürüyor. “Bugün devlet yönetimi, sokaktan mahalleye, mahalleden semte, semtlerden tüm kent kültürüne göndermeler ve sorunsuz gelecek kurgusu yaratacak bir detaylılıkta çalışmaya çalışıyor. Bu vizyonda bu öngörüde gelecek planları duymak ve yapıldığını görmek bizleri sevindiriyor, umut var kılıyor. Siyasetçi yol verdiğinde, sanayici işini yaptığında, bürokrat övgü ve motivasyonunu eksik etmediğinde, Türkiye yavaşlatılamaz.”

*Güvenlikle ilgili bir derneğinde başkanı

Evet sevgili Mustafa Baştuğ çelik konusunda yukarıdakileri anlatırken, güvenlikle de ilgili bir derneğin başkanı olarak, bir başka alanda yine toplumun hizmetinde olmaya devam ediyor. Devletin, milletle el ele verdiği örnek bir dayanışma ile huzur ve güven ortamının sağlanması ve korunmasında önemli bir rol üstlenen İskenderun Güvenliği İçin Toplumsal Yardımlaşma Derneği başkanlığını sürdüren Mustafa Baştuğ, dernek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, emniyet birimlerimizin toplum ihtiyaçlarına cevap verme ve beklentilerini karşılaması noktasında rahat ve donanımlı çalışmasına yardımcı olma çalışmalarını da başarıyla yürütüyor. İskenderun Emniyet Teşkilatı’nın adı geçen derneğin katkılarıyla otomobil, motosiklet, diğer bazı gereçlere kavuştuğunu biliyoruz. İlaveten çatı ve mobese kamera onarımlarında derneğin, maddi destek ve katkı verdiği faaliyet raporlarından da anlaşılıyor.

*İşiniz rast gitsin Baştuğ Ailesi

Mustafa Baştuğ, gerek sanayici kimliğiyle, gerek sivil toplum örgütü başkan ve yöneticiliğiyle, gerekse de İskenderun, Hatay ve bölge yaşayanı olarak ülkesini, milletini ve bayrağını seviyor. İstihdam yaratarak, iş ve aş vererek, vergisini ödeyerek, severek, sevilerek üretimine, hizmetine ve insanlığına devam ediyor. Sevgili Mustafa Baştuğ. Senin, kardeşlerinin, çalışma arkadaşlarının ve emekçi kardeşlerimizin ellerine ve yüreklerine sağlık. İşiniz rast gitsin Baştuğ Ailesi. Bölgeye, yöreye istihdam yaratacak daha nice işletmeler ve fabrikalar kurmanız dileğimdir…

Mustafa Baştuğ kimdir? 
1970 yılında Hatay Dörtyol’da doğan Mustafa Baştuğ, iş yaşamına Atakaş - Şahin Şirketler Grubunda yönetici olarak başladı. Sırasıyla Baştuğ Çelik A.Ş, Baştuğ Yapı ve Yolbulan Baştuğ Metalürji A.Ş ve Baştuğ Metalürji A.Ş.’de kurucu yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

TABA - Türk Amerikan İşadamları Derneği, OOSB - Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi, İskenderunspor yönetim kurulu, İskenderun Güvenliği Toplumsal Yardımlaşma Derneği vb birçok sivil ve sportif kitle örgütünde, başkan, başkan vekilliği ve yönetim kurulu üyeliği yapan Baştuğ, evli ve üç çocuk babasıdır.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet