Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“DOĞAKA 72”nci Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın(DOĞAKA) 72.Yönetim Kurulu Toplantısı 12 Temmuz Salı günü Savon Hotel’de gerçekleştirildi.

“DOĞAKA 72”nci Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Gündem   A+a-

Hatay Valisi Ercan Topaca, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Osmaniye İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Altun,  Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin’in katılımlarıyla gerçekleşen toplantıda, ilimizin de içinde bulunduğu bölgenin ekonomik göstergeleri ele alındı.
VALİ TOPACA: DOĞAKA, YENİLİKÇİLİĞİ DESTEKLEYEN VE ÜRETİMİ TEŞVİK EDEN BİR AJANS
Toplantıda konuşan Hatay Valisi Ercan Topaca, “Bugün yapacağımız toplantıda mali desteklerin paylaşımı ile ilgili kararlar alacağız. DOĞAKA, yenilikçiliği destekleyen ve üretimi teşvik eden bir ajans. İthal ettiğimiz ürünlerin üreticilerini destekleyen bir programımız var. İllerimizin gelişmişlik standartlarını iyileştirecek atılımlar yapacağız. Ülkemizin ve bölgemizin eksik olduğu noktalara yatırım yapılmasını teşvik etmeyi amaçlıyoruz” ifadelerine yer verdi. 
TOPLANTIDA, HBB’NİN DÖRTYOL SOĞUK HAVA DEPOSU VE PAKETLEME EVİ PROJESİ ELE ALINDI
DOĞAKA 72. Yönetim Kurulu Toplantısı’nda Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce başvurusu gerçekleştirilen Dörtyol Soğuk Hava Deposu ve Paketleme Evi Projesi’nin ele alınacağı kaydedildi. Toplantıda ayrıca 2016’da başlayan girişimcilik eğitimlerine Hatay’da devam edileceğine vurgu yapıldı. 
HATAY, KAHRAMANMARAŞ VE OSMANİYE DOĞAKA’NIN DESTEKLERİYLE GELİŞİYOR
Kamu, özel sektör ve sivil toplumdan tüm paydaşlar arasındaki iş birliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle, ulusal plan ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak ve bölgelerarası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla hareket eden DOĞAKA Yönetim Kurulu Toplantısı’nda, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinin gelişmişlik düzeyini arttırmaya yönelik yürütülen proje çalışmalarına verilecek desteklerle ilgili görüşmeler gerçekleştirildi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar