Skip Navigation Links

Suriyelilere Vatandaşlık Verilmesini Doğru Bulmuyoruz

DASİFED Başkanı Mehmet KILIÇLAR gündem ile ilgili yaptığı açıklamada, Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesini doğru bulmadıklarını belirtti.

Suriyelilere Vatandaşlık Verilmesini Doğru Bulmuyoruz

Gündem   A+a-

Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (DASİFED) Başkanı Mehmet KILIÇLAR gündem ile ilgili yaptığı açıklamada, Suriyeli sığınmacılara Vatandaşlık verilmesini doğru bulmadıklarını belirterek en makulünün Suriye ile ilişkilerin gözden geçirilmesi gerektiğini ve Suriyelilerin ülkelerine dönmelerini sağlamak olduğunu dile getirdi.
 
  DASİFED Başkanı Kılıçlar açıklamasında şunları söyledi: “Resmi kayıtlara göre 3 milyonu aşkın Suriyeli sığınmacının vatandaş yapılması ülkemizin demografik, etnik ve inançsal yapısını derinden sarsacaktır. Suriyelilere vatandaşlık verilmesiyle Türkiye’nin sosyolojisinin bozulacağı ve vatandaşlar arasındaki kutuplaşmanın daha da artacağı kaygısını taşımaktayız. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınanların masum sivillerin yanında, sığınmacıların arasına karışmış çok sayıda, cihatçının, selefi militanların varlığı konusunda endişelerimizin olduğunu belirtmek isteriz.  Geçtiğimiz günlerde Reyhanlı’da sığınmacıların kiraladıkları evde bomba yaptıkları sırada bombanın patlaması sonucu 2 teröristin ölmesi bu endişeleri kanıtlar niteliktedir.  Reyhanlı’da yaşanan olay da göz önünde bulundurulduğunda Türkiye’nin tehlikeli bir iç çatışma ortamına sürüklenmek istendiği ihtimalini göstermektedir.

  Bugün pek çok ülkede sığınmacı sorunu yaşanmaktadır. Fakat hiçbir ülke sığınmacı sorununu topluca vatandaşlık vererek çözüme gitmemektedir. AB ülkelerinde yıllardır çalışan ve yaşayan yurttaşlarımıza bile ülke vatandaşlığı, çifte vatandaşlık çok uzun sürelerde, ağır koşulların yerine getirilmesiyle verilmektedir. Ayrıca Suriyelilere vatandaşlık verilmesi son dönemlerde Türkiye-AB ilişkilerinde yeniden gündeme gelen vize serbestisini de sıkıntıya sokacağını düşünmekteyiz.

  Suriyeli sığınmacıların geleceği için atılacak en olumlu adım;  Dış politikamızın Suriye’de barışın sağlanmasına yönelik yeniden gözden geçirilmesidir. Diplomatik ilişkiler yeniden geliştirildikten ve Suriye’de kalıcı barış sağlandıktan sonra Suriyeliler ’in evlerine sağ salim dönmelerinin sağlanmasıdır.”

 


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet