Skip Navigation Links

Defne'de Kardeşlik Sofrasına Büyük İlgi

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Defne Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği bereketli kardeşlik sofrası vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Defne'de Kardeşlik Sofrasına Büyük İlgiWeb
TV

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) ve Defne Belediyesi'nin 11 Ayın Sultanı mübarek Ramazan münasebetiyle ortaklaşa düzenlediği bereketli iftar sofrası Defne ilçesi Uğur Mumcu Alanı'nda kuruldu.
 
2 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşen iftar programına, ev sahibi Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman'ın yanı sıra, Hatay Valisi Ercan Topaca, 121. Jandarma Er Eğitim Alay ve Garnizon Komutanı J. Kur. Albay Erdem Özcan, Mustafa Kemal Üniversitesi(MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu ve H. Volkan Köksal, Defne Kaymakamı Hakkı Uzun, Hatay İl Jandarma Komutanı J. Kıd. Alb. Turgay Aras, Hatay İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Armutlu Camii Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Süleyman Mengüllüoğlu ve kanaat önderleri ile birlikte birçok vatandaş katılım gösterdi.
 
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından okunan dualar eşliğinde açılan oruçların ardından etkinlik, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun tarafından edilen duayla devam etti.
 
Gerçekleştirilen iftar programında Defnelilere, güveç, pilav, çorba, cacık, hurma ve tulumba tatlısı ikram edildi.
 
BAŞKAN SAVAŞ: RAMAZAN AYI'NIN KARDEŞLİK, BİRLİK, BERABERLİK VE KUCAKLAŞMA AYI OLDUĞUNUN EN ANLAMLI FOTOĞRAFINI BU İFTAR SOFRASINDA VERDİK 
 
İftar sonrasında Ramazan Ayı'nın kardeşlik, birlik, beraberlik ve kucaklaşma ayı olduğunun en anlamlı fotoğrafını bu iftar sofrasında verdiklerini belirten Başkan Savaş, "Ramazan Ayı'nın   başta şehrimize, ülkemize, coğrafyamıza ve dünya geneline huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum. Bugün de iftar programımızda aynı sofrayı paylaşarak bizleri onurlandıran değerli büyüklerimize ve tüm dostlarımıza çok teşekkür ederim. Yaptığınız ibadetlerin ve dualarınızın kabul olmasını diliyor, yaklaşan Ramazan Bayramı'nı da sağlıklı bir şekilde geçirmenizi umuyorum. Atığımız her adımın Hatay'ın birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe yön vermesini temenni ediyorum. Bugün burada bizleri onurlandıran başta Sayın Valimiz Ercan Topaca'ya, protokolümüze ve değerli Defnelilere  teşekkür ediyorum. Herkesin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum" ifadelerini kullandı.
 
VALİ TOPACA: RAMAZAN BAYRAMI'NIN ÜLKEMİZ İÇİN, İLİMİZ İÇİN HAYIRLARA, GÜZELLİKLERE, BARIŞA VE KARDEŞLİĞE VESİLE OLMASINI DİLİYORUM
 
Ramazan'ın en önemli özelliklerinden birinin toplumu bir araya getirerek, birlik ve beraberliği pekiştirdiğine vurgu yapan Vali Topaca, “Ramazan-ı Şerif, insanların bir araya geldiği, kaynaştığı, birbirini daha çok anladığı, birbirlerine daha çok hoşgörüyle yaklaştığı, manevi bir iklimin hâkim olduğu aydır. Ramazan; bolluk ve bereket ayıdır. Oruç tutmak, sadece gün boyu nefsimize hâkim olarak, Allah rızası için yemeden, içmeden ve birçok faaliyetten kendimizi alıkoymak değildir. Komşumuzla, akrabamızla, kardeşlerimizle kucaklaşarak böylesi sofralarda bir araya geldiğimizde gerçekten de bu ayın ruhuna uygun davranmış oluruz. İşte Ramazan bu demektir. Olmayanı da hatırlamak demektir. Sevgiyi ve muhabbeti, her şeyi paylaşmak demektir. Bu akşam bu sofrada da bunu memnuniyetle görüyorum. Allah hepimize Ramazan ayının feyzinden, bereketinden, manevi atmosferinden istifade etmeyi nasip etsin. Bu vesileyle birkaç gün sonra inşallah idrak edeceğimiz Ramazan Bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum. Ramazan Bayramı  ülkemiz için, ilimiz için inşallah hayırlara, güzelliklere, barışa, kardeşliğe vesile olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.
 
Defnelilerin oldukça ilgi gösterdiği iftar programında Başkan Savaş ve Vali Topaca çocuklarla fotoğraf çekildi.
Defne'de Kardeşlik Sofrasına Büyük İlgi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet