Skip Navigation Links

Denizciler Esnaf Kefalet Adım Adım Başarıya Yürüyor..

Hatay’ın İskenderun ilçesi Denizciler Mahallesi’nde 1996 yılında bu yana faaliyetlerine devam eden Denizciler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi,

Denizciler Esnaf Kefalet Adım Adım Başarıya Yürüyor.. Web
TV

Gündem   A+a-

Hatay’ın İskenderun ilçesi Denizciler Mahallesi’nde 1996 yılında bu yana faaliyetlerine devam eden Denizciler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi, başarılı çalışmalarının ve üyeleriyle olan sağlam diyaloğunun meyvelerini topluyor.

Başarılı çalışmaları, üyeleriyle diyaloğu, Halk Bankası’nın İskenderun 5 Temmuz Şubesi, Adana Bölge Koordinatörlüğü ve Genel Müdürlükteki girişimleriyle Denizciler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi’nin kredi limitini 150 bin liraya çıkaran Başkan Hüseyin Sönmez, esnaflarla aralarında oluşan karşılıklı güvene dayalı ilişkinin başarıyı getirdiğini belirtirken, Halk Bankası’nın verdiği desteğin de bu başarıda önemli bir pay sahibi olduğunu söyledi.

Esnaflara bayram öncesi müjdesini 8. Gün Haber Web Tv aracılığıyla duyuran Denizciler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Sönmez, ekonomide düzelme sinyallerinin de kendilerini umutlandırdığına vurgu yaparak, Ramazan Bayramı sonrası piyasaların hareketlendiği bir döneme girmek umudunu taşıdığını ifade etti.

Başkan Hüseyin Sönmez şöyle konuştu;

Çalışmalarımız kademe kademe devam ediyor.  1996 yılında kurulan Denizciler Esnaf Sanatkarlar Kredi Kooperatifi zaman zaman düşüşler yaşamış olsa da, yönetim değişikliğiyle 2011 yılından sonra basamakları teker teker çıkarak zirveye doğru gidiyor. Bu da tabiî ki esnaflarımıza duyduğumuz güven sonucu, esnaflarımıza tamamen güveniyoruz. Verdiğimiz kredilerde itinalı şekilde değerlendirerek veriyoruz.  Verdiğimiz kredilerin düzgün yerlere ulaşması hem banka nazarında bizi en üst seviyelere, Bölge Müdürü nazarında sözlerimizin etkili olmasında, Esnaf Daire Başkanlığında da takip edildiğimizi bildiğimizden karnemizi yüksek tutmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımız devam ettiğinden bu aşamalarda bir isteklerimiz vardı. Notumuz iyiydi ama güncellememiz yoktu. Bankamızda istişare, Bölge Müdürümüzde istişare, Esnaf Daire Başkanımızda istişare ettikten sonra bayram öncesi esnaflarımıza güzel bir sürprizle geldik.  İskenderun’da şuana kadar en üst limiti veren kooperatif olmamıştır.  Bunu ilk biz Denizciler Esnaf Sanatkarlar Kredi Kooperatifi olarak yaşıyoruz.

Bulunduğumuz piyasaları göz önünde bulundurarak çok cüz-i yüzde  7-8 bir takip oranımız var. Bu takip oranının minimum olmasının sebebi esnaflarımızın kooperatiflere duyduğu güvenden kaynaklıdır. Yani itinalı bir şekilde çalışıp kazanıp 10 lira borcu varsa 5 lirasını vermelerinden kaynaklı. Yoksa piyasada maddi bir sıkıntı var ama minimumu yansıyor bize şuan.

Piyasayı ferahlatma çalışması bir an önce gelmesi gerekiyor.  Esnaflarımız sabrı seven, aza kanaat eden ve şükretmeyi bilen kişiler.  Bunun da artık zamanının geldiğini düşünüyorum. Devletimiz, Hükümetimiz bununla ilgili bir çalışması olduğunu biliyorum. Geldiğinde tekrardan sizleri bilgilendireceğiz.  Şuan için esnaflarımıza 100 bin’di daha önceki limitimiz %50 bir artış oldu. Bu çektikleri kredileri düzgün bir şekilde ihtiyaçlarını gidermeleri sermaye olarak kullanmalarını temenni ederim. 

Denizciler Esnaf Kefalet Adım Adım Başarıya Yürüyor..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet