Skip Navigation Links

Başkan Savaş Hemşehrilerinin Ramazan Bayramını Kutladı

HBB Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş,Mübarek Ramazan Ayının idrak edilmesi sonrasında kutlanan Ramazan Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Savaş Hemşehrilerinin Ramazan Bayramını Kutladı

Gündem   A+a-

Yayımladığı mesajında, bayramların dini, sosyal ve kültürel hayattaki yerine dikkat çeken Başkan Savaş, dini şuur ve duygunun gelişmesine, milli ve manevi değerlerin güçlenmesine katkıda bulunan bayramlarla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi:

 

“SEVGİNİN VE HOŞGÖRÜNÜN SİMGESİ OLAN BAYRAM GÜNLERİNDE MİLLETÇE AYRILIKLARI, KIRGINLIKLARI, DARGINLIKLARI AŞARAK, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRMELİYİZ”

 

“Hepimiz için çok anlamlı ve özel günler olan bayramlarda büyüklerimizle, gençlerimizle, çocuklarımızla ayrı bir heyecan yaşıyoruz. Sevginin ve hoşgörünün simgesi olan bayram günlerinde milletçe ayrılıkları, kırgınlıkları, dargınlıkları aşarak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz. Özellikle yaşlılarımızın ve kimsesiz çocuklarımızın yüzlerini güldürerek, gönüllerini almalıyız. Umutların yeşerdiği, iyilik ve güzelliklerin filizlendiği bayramlar, el ele vermenin, millet olma şuuruna ermenin, ortak değerlerimizi güçlendirmenin vesilesidir. Enerjimizi, faydasız tartışmalara harcamak yerine, sorunlarımızı toplumsal barış, uzlaşma ve dayanışma içerisinde, demokratik olgunlukla çözmek için çalışmalıyız. Cumhuriyetimizin temel değerlerine yürekten bağlı milletimiz el ele verdiğinde çözemeyeceği sorun, aşamayacağı engel yoktur. Gelecek kuşaklara demokrasisi güçlenmiş, özgürlükleri gelişmiş,

insanlarının yüzü gülen, sevginin, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün hakim olduğu bir Türkiye bırakmak için çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

 

“BAYRAMLAR, HER TÜRLÜ İNSANİ VE AHLAKİ DEĞERİN YAŞANMASINA VE KAZANILMASINA VESİLE OLAN MÜSTESNA GÜNLERDİR”

 

Özellikle bayramlarda, toplumda birlik, beraberlik, saygı ve sevginin pekişmesine, yardımlaşma ve dayanışmanın tesisine, dargınlık ve kırgınlıkların giderilmesine, toplum bünyesinde açılan yaraların sarılmasına özen gösterilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Savaş, “Bu özel günler, akraba, komşu ve büyüklerin ziyaret edilmesine, fakir, yetim ve kimsesizlerin gözetilmesine, çocukların sevindirilip manevi havayı teneffüs etmelerine, kısaca her türlü insani ve ahlaki değerin yaşanmasına ve kazanılmasına vesile olan

müstesna günlerdir. Bayram günlerini en iyi şekilde değerlendirerek, başta anne ve babalar olmak üzere aile büyüklerini, hastaları, komşuları, akraba ve dostları ziyaret ederek dargın olanları barıştırmalı, fakirleri, yetimleri, kimsesizleri ve çocukları sevindirmeliyiz. Bu en coşkulu kaynaşma gününde bu mutluluğun dışında kalmamaya ve kaynaşmanın dışında hiç kimseyi bırakmamaya özen göstermeliyiz. Çünkü bayram, kederlerin ve sevinçlerin paylaşıldığı toplumsal bir kaynaşma günü olarak, toplumun bütün kesimleri tarafından paylaşıldığı oranda bayram olma özelliği kazanacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Ramazan(Şeker) Bayramınızı tebrik ediyor, daha nice mutlu ve sağlıklı bayramlara hep birlikte ulaşmayı Allah'tan temenni ediyorum” dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet