Skip Navigation Links

Kaçakçıya En Az 3 Yıl Hapis

Hatay’da kaçak oranı alarm verdi, bakkallar bayrama buruk girdi

Kaçakçıya En Az 3 Yıl Hapis

Gündem   A+a-

AB ülkeleri ortalamasının üzerinde olan Türkiye’deki sigara ve tütün mamulleri kaçakçılığı perakendeci esnafa ve tütün üreticisine buruk bir bayram yaşatıyor. Sigara kaçakçılığı ülke ekonomisine her yıl milyarlarca lira zarar verirken, kaçakçılığın en fazla arttığı kent Hatay oldu. Hatay’da 2015 yılında yüzde 29 olan sigara kaçakçılığı oranı, yüzde 42’ye çıktı ve alarm veren bir seviyeye yükseldi. 2014 yılında Hatay’da 2 milyon paket kaçak sigara yakalanırken, 2015 yılında yakalama miktarı gerileyerek 1,8 milyon pakete geriledi. Kaçak sigara ve yasa dışı açık tütün ülke ekonomisine büyük zararlar verirken, perakendeci esnafının da canını yakıyor. Sınıra yakın olması sebebiyle sigara kaçakçılığının ciddi boyutlara ulaştığı Hatay’da bakkallar, bu durumun kanayan yara haline geldiğini ifade ediyor.
Kaçakçıya En Az 3 Yıl Hapis
Kaçakla mücadele kapsamında yapılan düzenlemelerde sigara kaçakçılarına uygulanan hapis cezasının alt limiti 3 yıla çıkartıldı. Bununla beraber vatandaşlar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ücretsiz Alo 136 İhbar Hattı’nı arayarak kaçak sigara yakalanması da sağlanabiliyor. Sigara kaçakçılığını yakalatan vatandaşa da para ödülü verilmesi artık mümkün olacak. 
Hatay tarihi ile gündemde yer almalı
Binlerce yıllık tarihi bulunan Hatay’ın sigara kaçakçılığı ile anılmasını hiçbir vatandaşımız arzu etmez. Hatay doğası, tarihi ve turizmle Türkiye’nin gündeminde yer almalı. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet