Skip Navigation Links

Atsiad ve Ariad'tan Kınama...

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısı sonrası hayatını kaybedenler ve yaralıların üzüntüsü tüm Türkiye’yi sardı.

Atsiad ve Ariad'tan Kınama...

Gündem   A+a-

 

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısı sonrası hayatını kaybedenler ve yaralıların üzüntüsü tüm Türkiye’yi sardı.

Terör saldırısına tepkiler ve kınamalar tüm sivil toplum kuruluşlarından ardı ardına geliyor.

Hatay’ın en aktif sivil toplum kuruluşlarından Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği (ATSİAD) ile Arsuz İşadamları Derneği (ARİAD), terör saldırılarını kınayarak lanetlediler.

Yayınladıkları kınama mesajlarında ulus olarak milli birlik ve beraberlik vurgusu yapılan ATSİAD ve ARİAD açıklamalarında şöyle denildi ;

Akdeniz Tüccar ve Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Şekip ABACI,  İstanbul Atatürk Havaalanı’nda gerçekleşen terör saldırısı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

 

        ATSİAD  Başkanı Sn. Şekip ABACI  açıklamasında şunları söyledi; “Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde gerçekleştirilen bombalı saldırılar , terörün çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir. Vahşi ve acımasız bu saldırının sonucunda çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

      Bugün bir kez daha terörün, toplumun , huzurunu , biriliğini  ve ülkemizin gelişimini ve büyümesini  hedef aldığını gördük. Bombalı saldırılar bu kez de yolculuk yapan sivil vatandaşlarımızı hedef almış ve masum insanlar katledilmiştir. Terör nereden gelirse gelsin, kim yaparsa yapsın, maksadı ne olursa olsun  , insanlık dışıdır ve güçlü bir şekilde lanetlenmelidir. İnsanlık dışı yöntemlerle insanlığı hedef alan terör olaylarının artık son bulmasını istiyoruz.

Teröristlerin, hain ve kalleş saldırıyı gerçekleştirdiği, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda şehit olan onlarca kişi arasında Hatayımızın, Arsuz ilçesi Karaağaç Mahallesi nüfusuna kayıtlı Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu’nun da Teröristlere ateş ederek facianın büyümesine engel olduğunu Tv izledik. Fakat malasef ardından canlı bombanın kendini infilak ettirmesi  sonucu şehit düşmüştür.

Kendisine Allahtan rahmet kederli ailesine sabırlar diliyoruz. Bu kahraman kardeşimizi hep gönlümüzde yaşatacağız.

Ülkemizin huzur ,refah ve istikrarını hedef alan, toplumu korku ve şiddet ile sindireceğini zanneden, teröre karşı bu zor zamanlarda  çelik ,bir duvar gibi birbirimize kenetlenerek bu terör belasının hakkından geleceğimize inancımız tamdır. Ben bir kez daha hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza  ve  diğer ülke vatandaşlarına  Allah’tan Rahmet  ,Ailelerine sabır ,yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

 

Arsuz İşadamları Derneği (ARİAD) Başkanı Avukat Nadir Urcun Kalleş saldırı sonrası, yaptığı kınama açıklamasında şöyle dedi:

“Yaklaşan Kadir gecesinin ve bayram sevincinin gölgesinin üzerimize düştüğü böylesi müstesna bir gecede, İstanbul’da, Atatürk Havalimanı’nda onlarca masum insanın şahsında hepimizi ve bütün insanlığı can evinden vurmaya kalkışan terör unsurlarını, bağlı bulundukları ideolojileri, referans ve sözüm ona değerleri ne olursa olsun şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.

İnsanlığımıza kasteden ve yaşama hürriyetimizi rehin alma heveslisi bu girişimler aziz milletimizin ortak inanç, duygu ve hissiyatı karşısında  rezil ve rüsvay olacaktır.

Bu acımasız saldırı karşısında hayatlarını kaybeden Arsuz Karaağaç mahallesinden kahraman şehit Umut Sakaroğlu, Reyhanlılı Türk Hava Yolları çalışanı Gülşen Bahadır ve tüm kardeşlerimize cenabı Allah’tan Rahmet yaralı kardeşlerimize en kısa zamanda acil şifalar diliyorum. Bir barış ve esenlik yurdu olan bu cennet vatanımızda huzursuzluk çıkaran, vatandaşlarımızı tehdit ve saldırıyla sindirmek isteyenler, taşıdığımız umut ve sahip olduğumuz iman karşısında bihakkın mağlup olacaktır.”

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet