Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bebeklerin Mamasını Soda İle...

Araştırmalara göre bebeklerin büyümesinde en etkili mineral olan kalsiyumun maden suyunda bulunma oranı süt ve süt ürünlerindeki ile eşdeğer.

Bebeklerin Mamasını Soda İle...

Gündem   A+a-

Araştırmalara göre bebeklerin büyümesinde en etkili mineral olan kalsiyumun maden suyunda bulunma oranı süt ve süt ürünlerindeki ile eşdeğer. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbı Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeki Karagülle, mineral deposu olan maden suyunun bebek mamalarında kullanılmasını tavsiye etti.

Kalsiyum kaynağı deyince aklımıza hemen süt ve süt ürünleri geliyor. Oysa kalsiyum sadece bu besinlerde bulunan bir mineral değil. Araştırmalara göre maden suyunda bulunan kalsiyum miktarı sütteki ile eş değer. Süt ürünlerinden kalsiyumun emilimi 1 ise mineral sularda bu değer 0.9 ile 1.1 arasında. Tıbbi Ekoloji Profesörü Zeki Karagülle’nin verdiği bilgilere göre kalsiyum, sinir iletiminde, kas çalışmasında, kemik sağlığında çok önemli.

Maden suyunun adeta bir mineral deposu olduğunu belirten Prof. Karagülle, “Maden suyunda kalsiyum, magnezyum, sodyum, klorür, bikarbonat ve sülfat var. Bunlar vücudun ihtiyaç duyduğu temel mineraller. Özellikle Magnezyum kas çalışmasında kalsiyuma destek olarak çok önemli. Bu minerali vücuda yeteri kadar almazsak vücuttan çekiliyor” dedi.

Maden suyunun her yaşta rahatlıkla kullanılabileceğine dikkat çeken Karagülle, “Bebeklerde anne sütünün yanında ek beslenmeye geçildiğinde mamalara biraz maden suyu eklenirse bebeğe iyi bir mineral desteği sağlanmış olur. Maden suyunun içerdiği bikarbonat, mide asidinin fazlalığını bastırıyor, aynı zamanda kan basıncını düzenleyici etki gösteriyor. Sülfat ise karaciğer, safra kesesi ve kalın bağırsağın düzenli çalışmasına yardımcı. Ülkemizde birçok değerli maden suyu kaynağı var. Bunlardan biri de Kızılay Maden Suyu. Mama yapımında tercih edilebilir” diye konuştu.

Çocuğun alması gereken bütün minerallerin maden suyunda mevcut olduğunu belirten Prof. Karagülle, maden suyunun çocuk mamalarında kullanılmasını tavsiye ettiklerini söyledi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş