Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Soğuk Hava Deposu Hassa'ya Umut Oldu

Hassa’daki soğuk hava deposu bölge çiftçilerine hizmet veriyor.

Soğuk Hava Deposu Hassa'ya Umut Oldu

Gündem   A+a-

Hassa’daki soğuk hava deposu bölge çiftçilerine hizmet veriyor.

Tarım Bakanlığı Hibe Destek Programlarından faydalanılarak yapılan ve  2012 yılında hizmete giren bin 500 tonluk Soğuk Hava deposu yaz mevsiminde patates üreticilerinin umut ışığı oldu.

  Reyhanlı ilçesinde üretilen patatesler ,Hatay’ın ilk muz serasının da yer aldığı Amanos Fruits Tesislerinde yere alan Girişimci İş Adamı M.Nuri Gündoğdu’ya ait, Soğuk hava Deposunda depolanıyor.

Bu yıl patates piyasasında fiyatlarının düşük olması nedeniyle çiftçi mağduriyetlerini en aza indirmek için patatesler depolanarak,fiyatların değerlendirilmesi  bekliyor.

Tarlada 35 kr olan patatesin tüccar tarafından alınarak; toplama, çuvallama, nakliye, işlemleri yapılarak patatesi değerinde pazarlamak için Hassa ilçesinde bulunan Amanos Fruits un 1250 m2 kapalı alanda kurulan 1500 ton soğuk hava deposunda patatesler muhafaza ediliyor.

Patates depolama işleminin Hassa’da ilk defa uygulanan bir faaliyet olmasından dolayı , Hassa Kaymakamı Mustafa PALA işletmeyi ziyaret etti.

İşletmeci M.Nuri Gündoğdu ve Tüccar Ali Kockıl ile konu hakkında bilgi aldı. Tüccar Ali Kockıl , 800 ile 1000 ton arasında ürün depolayacağını belirti.

M. Nuri Gündoğdu ise Soğuk Hava deposunun bölge çiftçilerine hizmet vermesinden mutlu olduğunu belirterek,işletmenin her zaman çiftçilerin hizmetinde olduğunu dile getirdi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar