Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTE’den İlk Mezunlara Muhteşem Uğurlama

İSTE’den Türkiye’nin Teknolog’ları Çıkacak..

İSTE’den İlk Mezunlara Muhteşem UğurlamaWeb
TV

Eğitim   A+a-

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), 2015-2016 öğretim yılı kapanış töreni heyecanlı ve mutlu anlara şahitlik etti. 
Hatay Vali Yardımcısı Hasan Volkan Köksal , İskenderun Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı temsilen Mehmet Mursaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Akın, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri,  Payas OSB Başkanı Yunus Kendir ve daha çok sayıda önemli davetlinin katıldığı eğitim öğretim yılı kapanış töreni, bölümlerini dereceyle bitirenlere İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli  tarafından mezuniyet belgeleri ve hediyelerinin verilmesiyle devam etti. Törene katılacakları önceden bildirilen Hatay Valisi Ercan Topaca başta olmak üzere Hatay protokolü, Altınözü ilçesindeki şehit cenazesinden dolayı mezuniyet törenine katılamadılar. 
 
İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli yaptığı konuşmada, ilk mezunlarla birlikte ilk mezuniyet töreni heyecanını dile getirerek, aslında mezunların konuşma günü olduğunu ifade etti. 
 
İskenderun Teknik Üniversitesi’nin 2016-2017 öğretim yılından itibaren gerçekleştirmeyi planladıkları projeleri ortaya koyan Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, projeleri aşama aşama gerçekleştirmek amacında olduklarını belirtirken, 2015-2016 öğretim yılında ekonomik ve fiziki şartlardan kaynaklanan sorunların bertaraf edildiği bir dönemin hazırlığına dikkat çekti. 
İskenderun Teknik Üniversitesi’nin akademik ve endüstriyel performansının ortalamanın çok üzerinde olduğuna dikkat çeken Dereli, hedef büyüterek gelecek yıllara güvenle bakan bir üniversite ortaya koydu. 
Rektör Prof. Dr. İskenderun Teknik Üniversitesi’nden mezun olan herkesin “Teknolog” ünvanıyla mezun olması için tüm altyapı çalışmalarının hazırlığını yaptıklarını belirterek önemli mesajlar verdi. 
 
 
 
Otistik Buğra Çankır Büyüledi.. 
 
“Perfect/Absolute Pitch” (Mükemmel/Mutlak Kulak) olarak adlandırılan olağanüstü müziksel işitme yeteneğine sahip olması nedeniyle dünyadaki 664 müzik dehasından birisi olarak kabul edilen 22 yaşındaki otistik Buğra Çankır birincilikle kazandığı ve öğrenim gördüğü İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı’nı başarı ile bitirdi.
İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında; Buğra’nın önündeki zorlu engelleri bir bir aşarak, herkese örnek teşkil edecek bir başarı hikâyesi yazdığını kaydederek, İSTE olarak onun bu başarı hikâyesini yazmasına katkıda bulunmaktan büyük onur duyduklarını dile getirdi.
Buğra’nın, ailesinin gösterdiği büyük özveri, emek ve desteklerle bu günlere geldiğini söyleyen Prof. Dr. Türkay Dereli; “İmkân verildiği takdirde, desteklendiği takdirde otizmli bir gencin neleri başarabileceğini de hep birlikte göstermiş oldular. Buğra, eğitim ve öğretimine, çalışmaya devam etmek istiyor, yüksek lisans ve doktora yapmak istiyor. Biz İSTE olarak, hayallerini gerçekleştirebilmesi için Buğra’ya destek olmaya çalışacağız, O’nun hayalleri bizim hayallerimizdir. ‘Herhangi bir sesi kendi frekanslarında işiterek nota diline dökebilme’ yeteneğini ölçen mükemmel/mutlak kulak testini tam puan alarak geçen, bu testi bugüne kadar geçebilen dünyadaki 664 kişiden birisi olan Buğra, salondaki herkesi kendine hayran bıraktı. 
Buğra Çankır’ın muhteşem piyano resitali sonrası bölümlerinden dereceyle mezun olanlara mezuniyet belgeleri ve hediyelerinin verilmesiyle devam etti ve çekilen hatıra resimleriyle de ilk mezunlar töreni ölümsüzleşti. 
 
 
 
 
 
 
 
 
İSTE’den İlk Mezunlara Muhteşem Uğurlama videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş