Skip Navigation Links

HBB’nin Bereketli İftar Sofrası Erzin’de Kuruldu

HBB'nin bereketli iftar sofraları, özlenen eski Ramazanları yaşatan eğlencelerle birleşerek Erzin ilçesinde vatandaşlarla buluşturuldu.

HBB’nin Bereketli İftar Sofrası Erzin’de KurulduWeb
TV

Gündem   A+a-

 
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin(HBB) 11 Ayın Sultanı mübarek Ramazan münasebetiyle il genelinde kurduğu, paylaşımcılığı teşvik eden bereketli iftar sofraları, özlenen eski Ramazanları yaşatan eğlencelerle birleşerek Erzin ilçesinde vatandaşlarla buluşturuldu.
 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş öncülüğünde HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Şehir Tiyatrosu’nun başarılı oyuncularının icra ettiği ‘Ramazan Eğlenceleri’ Erzinlilere unutamayacakları güzellikte bir Ramazan gecesi yaşatmak üzere seferber oldu.
 
Erzin Belediye Binası önünde gerçekleştirilen etkinliğe,  HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali ve çok sayıda Erzinli muhtar ile Erzinliler katılım gösterdi.
 
ORUÇLAR, ‘KARDEŞLİK SOFRASI’NDA BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE DUALARLA AÇILDI
 
HBB Mehteran Takımı’nın marşları eşliğinde dağıtılan iftar menüsünde vatandaşlara; çorba, tavuk sote, pilav, hurma ve lokma tatlısı ikram edildi. Başkan Savaş’ın sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde birlik, beraberlik ve kardeşlik bilinciyle kurulan bereketli iftar sofralarında bir araya gelen Erzinliler, oruçlarını dualar eşliğinde açtı.
 
HBB ŞEHİR TİYATROSU’NUN ETKİNLİKLERİNDE ÖZLENEN ESKİ RAMAZANLARA DAİR HER RENGİ BULMAK MÜMKÜN
 
İftarın hemen ardından HBB Şehir Tiyatrosu’nun başarılı sanatçıları birbirinden renkli Ramazan eğlenceleri ile sahne almaya başladı. İlk olarak HBB’nin başarılı oyuncularının canlandırdığı Geleneksel Ramazan eğlencelerinden biri olan Hacivat ve Karagöz hem çocuklara hem de büyüklere keyifli anlar yaşattı. Ardından davul eşliğinde Ramazan’a özel olarak söylenen maniler vatandaşlara duygusal anlar yaşattı. 
Geleneksel orta oyunundan olan Meddah'ın anlattığı hikâyeler ve izleyicilerle gerçekleştirilen diyaloglar gecenin farklı bir rengini oluştururken, köçeklerin hareketli ve eğlenceli oyunları da izleyenlerden tam not aldı. 
Yerel dilde seyirlik oyun olarak sahnelenen kömeç adlı oyunda başarılı sanatçılar, seyirciler arasından seçtikleri birilerini sahneye çıkararak tiyatronun farkını ortaya çıkaran bir etkinliğe imza attılar. Daha sonra geleneksel orta oyunu ile buluşturulan izleyiciler; Kavuklu ile Pişekâr, Çelebi Salkım İnci, Kanlı Nigar, Arap Bacı, Tuzsuz Deli Bekir, İbiş ve Bebe Ruhi karakterlerine bürünen HBB Şehir Tiyatrosu’nun başarılı sanatçılarını ayakta alkışladı.
Aşuk ile Maşuk’un ortaya koyduğu eğlenceli dans performansı da özellikle miniklerin büyük beğenisini kazandı. Son olarak Nasrettin Hoca fıkralarından derlenerek sahneye uyarlanan oyunlar gecenin eğlenceli coşkusuna apayrı bir tat kattı.
 
ERZİNLİLERDEN ESKİ RAMAZAN GECELERİNİ YAŞATAN BAŞKAN SAVAŞ’A TEŞEKKÜR
 
Etkinlik bitiminde Hatay Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun başarılı oyuncuları tarafından Erzinli miniklere boyama kitabı hediye edildi.
Erzinliler, yâd edilen eski Ramazanları aratmayan eğlenceleri HBB Şehir Tiyatrosu aracılığıyla Hatay’ın 15 ilçesinde hemşehrileriyle buluşturarak unutulmaz geceler yaşatan Başkan Savaş’a teşekkürlerini ilettiler. 
 
HBB ŞEHİR TİYATROSU, 23 HAZİRAN PERŞEMBE GÜNÜ KUMLULULARA, 24 HAZİRAN CUMA GÜNÜ İSE DEFNELİLERE; HAFIZALARA KAZINACAK RAMAZAN GECELERİ YAŞATACAK
 
HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Şehir Tiyatrosu tarafından gerçekleştirilen ve eski Ramazanların tadını doyasıya yaşatan eğlenceler, 23 Haziran Perşembe akşamı Kumlu Atatürk İlköğretim Okulu Bahçesi’nde Kumlularla, 24 Haziran Cuma günü ise Defne- Uğur Mumcu Bulvarı’nda Defnelilerle buluşturulacak.
HBB’nin Bereketli İftar Sofrası Erzin’de Kuruldu videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet