Skip Navigation Links

Kardeşlik Sofrası Bu Kez Arsuzluları Buluşturdu

HBB,11 Ayın Sultanı mübarek Ramazan Ayı münasebetiyle il genelinde eski Ramazanları yaşatan eğlencelerini Arsuzlu vatandaşlarla buluşturdu.

Kardeşlik Sofrası Bu Kez Arsuzluları BuluşturduWeb
TV

Arsuz   A+a-

HBB Mehteran Takımı’nın marşları eşliğinde Arsuz halkına çorba, türlü, pilav, şeftali, hurma ve lokma tatlısı ikram edildi. İftar topunun atılmasıyla Arsuzlular okunan dualar eşliğinde oruçlarını açtılar.
HBB ŞEHİR TİYATROSU, SERGİLEDİĞİ PERFORMANSLA RAMAZAN’A RENK KATTI
İnsan odaklı sosyal belediyecilik ilkesi doğrultusunda Hatay büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın öncülüğünde ve HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Şehir Tiyatrosu, Mübarek Ramazan Ayı münasebetiyle il genelinde gerçekleştirdiği birbirinden nitelikli etkinlikler kapsamında Arsuzlulara unutamayacakları bir Ramazan gecesi yaşattı.
Gerçekleşen etkinliğe, Başkan Savaş’ın yanı sıra Hatay Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu, İskenderun Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Yıldırım, Arsuz İlçe Müftüsü Mustafa Dönmez, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz CHP İlçe Başkanı Faik Çekin, HBB Genel Sekreteri Hasan Maden, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, HBB Fen İşleri Daire Başkanı Nihat Tazearslan, HBB Ulaşım Dairesi Başkanı Muhammed İkbal Polat ve HBB daire müdürleri katılım gösterdi.
GELENEKSEL KÜLTÜRÜMÜZÜ YANSITAN ETKİNLİKLERE TAM NOT 
HBB Şehir Tiyatrosu’nun sanat mutfağında özenle hazırlanan eğlencelere, Hacivat ile Karagöz gölge oyunu ile başlayarak çocuklara keyifli dakikalar yaşatırken, davul eşliğinde Ramazan Ayı’na özel olarak söylenen maniler Arsuz halkına duygu dolu anlar yaşattı. Ardından geleneksel orta oyunu olan Meddah’ın anlattığı hikâyeler ve izleyiciler ile gerçekleştirilen diyaloglar Arsuzlulardan tam not aldı.
Hareketli ve eğlenceli Köçek oyunu ile de Arsuzluların büyük beğenisini toplayan olan HBB Şehir Tiyatrosu ekibi, izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı.
 
Çocuklara yönelik gerçekleştirilen gölge oyunu sonrasında Hacivat ve Karagöz yeniden sahne alırken, ikilinin aralarında geçen tatlı atışmalar, izleyenleri adeta özlenen eski Ramazan gecelerine aldı götürdü.
Eski Ramazan gecelerini aratmayan birbirinden renkli performanslar sergileyen HBB Şehir Tiyatrosu ekibi, gecenin ilerleyen saatlerinde Kavuklu ile Pişekâr, Çelebi Salkım İnci, Kanlı Nigar, Arap Bacı, Tuzsuz Deli Bekir, İbiş ve Bebe Ruhi karakterlerine bürünerek Arsuzluların doyasıya gülmesine vesile oldu.
Ayrıca çocukların sevgilisi Aşuk ile Maşuk’un ortaya koyduğu eğlenceli dans performansı da göz doldurdu. Son olarak Nasrettin Hoca fıkralarından derlenerek sahneye uyarlanan oyunlar, gecenin eğlenceli coşkusuna nostaljik bir renk kattı.
NİTELİKLİ EĞLENCELERLE DOYASIYA EĞLENEN ARSUZLULARDAN, BAŞKAN SAVAŞ’A TEŞEKKÜR 
 
HBB Şehir Tiyatrosu sanatçılarını sahneye koydukları muhteşem performanstan dolayı ayakta alkışlayan Arsuzlular, Hatay’ın her ilçesinde birbirinden nitelikli eğlenceleri birlik ve beraberlik içerisinde Hatay halkına sunan Başkan Savaş’a teşekkür etti.
 
 
arsuz ıftar.jpg" />
 
 
Kardeşlik Sofrası Bu Kez Arsuzluları Buluşturdu videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet