Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Vali Lekesiz Esnafları Gezdi

İskenderun genelinde bir dizi ziyaret gerçekleştiren Hatay Valisi Celalettin Lekesiz bu çerçevede İskenderun Ayakkabıcılar Çarşısı esnafı ile uzun Çar

Gündem   A+a-

İskenderun genelinde bir dizi ziyaret gerçekleştiren Hatay Valisi Celalettin Lekesiz bu çerçevede İskenderun Ayakkabıcılar Çarşısı esnafı ile uzun Çarşı’da bulunan diğer esnafa ziyaret gerçekleştirdi. Vali Lekesiz bir beyaz eşya mağazasında “Hatay genelinde açılan iş yeri sayısında artış var. Ülke genelinde bu sayı azalırken, ilimiz genelinde bu sayıda artış olması sevindirici” dedi.


Vali Lekesiz sözlerinin devamında ise “Esnaf Odaları Birliği sektörde faaliyet gösterenleri ve ihtiyaç sayısını bilmeli aynı işi yapmak isteyenleri önceden uyarmalıdır. Örneğin ihtiyaç 84 kuaför ise 85.nin açılışına izin verilmemeli bu sektörde işletme açacak şahıs uyarılmalıdır. Dünya satranç oynarken biz tavla oynayamayız. Yakınmak sorunları çözmüyor. Tam sanayi olmadan yan sanayi olmaz” diye konuştu.
Vali Lekesiz ayrıca 23 Nisanda vali koltuğuna oturan bir öğrenci ile sohbet ettiğini öğrencinin babasının mobilya imalatçısı olduğunu anlattığını ve babasının iş azlığını krize bağladığını ifade ettiğini ancak çocuğun babasını şikâyet ederek ‘babam üst, orta ya da alt gelir grubundan hangisine hitap edeceğini bilmiyor. Rastgele üretim yapıyor. Babam müşterilerin zevklerini dikkate almıyor Geleceğe yönelik plan yapmıyor. Piyasayı iyi okuyamıyor” dediğini anlattı ve “Gidip o aileyi ziyaret edeceğim. Çocuk çok zeki. Babasına, oğlunu dinlerse işlerinin açılacağını söyleyeceğim. Çocuk babasının ticari olayını çözmüş. Babası da çocuk gibi piyasayı okuyabilse, sorunu çözülür” şeklinde konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar