Skip Navigation Links

Doğayı Kana Bulamayın!!!

Sıcak havanın gelmesiyle insanlar kendilerini piknik alanlarına atıyor. Serinlemek ve aileleriyle güzel vakit geçirirken günün sonunda felakete

Doğayı Kana Bulamayın!!!

Gündem   A+a-

Sıcak havanın gelmesiyle insanlar kendilerini piknik alanlarına atıyor. Serinlemek ve aileleriyle güzel vakit geçirirken günün sonunda felakete dönüşecek duyarsızlıklar da yapılıyor.

Neşeli, eğlenceli ve serin bir orman pikniğinin sonrasında unutulan, iyi söndürülmeyen küçük bir ateş, oluşması yılları bulan dev ormanlık alanların yok olmasına ve hatta bu ormanlık alanlarda yaşayan binlerce canlı türünün yok olmasına neden oluyor.

Ormanlık alanlara yakın bölgelere gelişi güzel atılan sigara izmaritleri, cam maddeler ise yangına davetiye çıkaran diğer ayrıntılar.

Mangal, sigara ve rastgele atılan cam şişeler sıcak havayla kuruyan otların ve yaprakların küçük bir kıvılcımla tutuşmasına elverişli hale geliyor, ve felaket kaçınılmaz hale geliyor.

Ormanlarımız insanların yaşamını sürdürebilmesi için önemli yaşam alanıdır. Gelecek kuşaklara bu ormanları daha güzel bir şekilde teslim edebilmek için vatandaşların bu duruma karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

Uzmanlar, havaların aşırı ısınmasının temel nedeni olarak ormanların tahrip edilmiş olması, göl, gölet ve nehirlerin kurutulmasına bağlıyor.

Su kaynaklarının devamı, gelecek nesillere sağlıklı bir dünya aktarmanın birinci kuralı ise ; ormanlık alanlarda, temiz su kaynaklarının yanında piknik ve gezi yaparken daha dikkatli olmak ve çevreye zarar verecek herhangi bir davranıştan kaçınmak gerekiyor. 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet