Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Amerikan Kültür’de Yaz Kursuları Başlıyor..

Yabancı dil eğitiminde 5. yılını geride bırakan ve İskenderun’da yaklaşık 3 Bin kişiye hizmet vermiş olan Amerikan Kültür Yabancı Dil Okulları,

Amerikan Kültür’de Yaz Kursuları Başlıyor..Web
TV

Eğitim   A+a-

Yabancı dil eğitiminde 5. yılını geride bırakan ve İskenderun’da yaklaşık 3 Bin kişiye hizmet vermiş olan Amerikan Kültür Yabancı Dil Okulları, İskenderun’da faaliyet alanını genişletmeye devam ediyor.

Uygulanan yüksek kalite standartları çerçevesinde, üç yıl üst üste, Tüketici Kalite Ödüllerini almaya hak kazanmış ilk ve tek dil okulu Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursu, uluslararası deneyimi ve kalitesiyle tüm dünya ile aynı standartlarda dil öğrenme fırsatını sunuyor. Türkiye’nin ve Dünya’nın en yaygın dil kursu, son olarak 4.Uluslararası Dünya Kalite Zirvesinde Dünyanın En Kaliteli Eğitim Kurumu Ödülünü aldı.

Dünya çapında hizmet veren ve öğrenme garantisi ile öğrenci memnuniyetini ön planda tutan kurs,  İngilizce dil kursu ile başladıkları eğitimlerine talebe göre Almanca, Rusça ve Arapça gibi farklı dillerde de eğitim veriyor.

Eğitim hayatına 2002 yılında İskenderun’da başlayan ve 2011 yılında İskenderun Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursu’nu faaliyete geçiren Kurucu Öğretmen Cihan Emir, 5 yıl içerisinde 3 Bini aşkın kişiye eğitim verdiklerini belirterek, kurumun bünyesinde 12 öğretmenin bulunduğunu ve bu 12 öğretmenin 4’ünün yabancı öğretmen, 8’inin ise Türk öğretmen olduğunu ve gerçekten alanlarında oldukça yetkin öğretmenler olduğunu söyledi.

 

Başka bir dil öğrenerek ikinci bir ruhun daha kazanılabileceğini söyleyen Emir, bunu daha hızlı bir şekilde yapabilmek için Amerikan Kültür bünyesinde gerçekleşen AIESEC Programının yardımcı olabileceğini belirtti. Kurs bünyesindeki yabancı eğitmenlerle öğrencilere bir takım club etkinlikler sayesinde dersleri eğlenceli hale getirdiklerini belirten Emir, “Öğrencimizin karşısına öğretmenimiz geçtiği zaman oldukça öğrenciyi tatmin edebilmesi çok detaylı bir süreçten geçiriyoruz.  Derslerimizin oldukça eğlenceli olmasına dikkat ediyoruz. Çünkü bizim insanlarımızın dille ilgili en büyük problem dil eğitiminin ve bugüne kadar hep çok sıkıcı şekilde vermiş olmalarıdır. Biz öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz arasında oyuna dönüştürmesini hedefliyoruz ve bundan keyif almalarını sağlıyoruz” dedi.

TESOL Belgesi (İngilizce Uzman Öğretici Sertifikası) verme yetkisine de sahip olduklarını ve Türkiye’deki tek yetkili kuruluşlarının kendileri olduğunu söyleyen Emir, belgenin bütün özel eğitim kurumlarında usta öğretici olarak öğretmenlik yapmaya hak kazandırdığını belirtti.

Emir sözlerine şu şekilde devam etti; “7-14 yaş arasında çocukların yoğun olarak talep gösterdiği bir yaz okulumuz da var. Bu dönemde 2 ay içerisinde 2 kur bitirerek çocukların oldukça ciddi bir mesafe kat etmelerini sağlıyoruz. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite de öğrencisine kadar yaz kurslarımıza oldukça yoğun bir ilgi gösteriliyor. Bir dili öğrenmek için o dile maruz kalmak gerekiyorsa biz bunu başarabiliyoruz. Hafta içi 4 gün ve 5 günlük programlarla yaklaşık olarak 70 saat süren bir kur eğitim veriyoruz. Kurların sonunda da 2 kur, hatta haziran ayları içerisindeysek 3 kura kadar öğrencilerimiz mesafe kat edebiliyor.  Normalde bizim 1 kur içerisinde eğitim sürecimiz 2 buçuk aydır, 3 kurluk bir eğitim almak isteyen öğrencinin 7 buçuk ayda alacağı yolu biz burada onlara 3 ayda veriyoruz. Bu da oldukça ciddi bir süreçtir.

Amerikan Kültür Dil Eğitimi olarak bulunduğumuz bölgedeki okullara İngilizce eğitimi için danışmanlık hizmeti veriyoruz. Kreşler, firmalar sokakta nefes alan herkes bizim için potansiyel müşteridir. Biz buna bu gözle bakıyoruz. Çünkü dil bugün hayatımızın her yerinde her yaşta bize lazım.”

 

‘’Hayat Değiştiren Tecrübe”

AIESEC Öğrenciler ve yeni mezunlar için sosyal sorumluluk ve profesyonel staj imkanları sunan, gerçekleştirdiği değişim programlarıyla toplumda pozitif etki yaratmayı amaçlayan, Barış ve İnsan Kaynağı Potansiyelini En Verimli Şekilde kullanarak dünyanın ihtiyaç duyduğu nitelikli, uluslararası bakış açısına sahip liderlerini yetiştirmeyi amaçlayan dünyanın en büyük öğrenci organizasyonudur.

Yurt dışında profesyonel bir tecrübe edinmek isteyen öğrenciler için şartları çok kolay. Profesyonel tecrübenin yanında uluslararası bir çalışma ortamında bulunarak iş hayatında rakiplerinden bir adım öne geçebilecekler.

 

Amerikan Kültür’den istihdam Garantili Kurs

Günümüzde işsizlik sorunu, ülkelerin gelişmişlik düzeylerine bağlı olarak farklılık göstermekle birlikte önemini sürdürüyor. Bunun azalmasına katkıda bulunmanın haklı gurunu yaşıyoruz.

Yeterli İngilizcesi olan iki veya dört yıllık herhangi bir bölüm mezunu TESOL programı tamamlandığında, tüm dünyada tanınan ve saygın bir kuruluş olan Amerikan Kültür Derneği Dil Okulları onaylı alınacak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan TESOL Sertifikası ile anadili İngilizce olmayan kişilere yasal olarak dünyanın her yerinde İngilizce öğretilebilecek. Kurslarımızda dinleme, okuma, yazma, karşılıklı konuşma ve üretimsel konuşma şeklinde küresel ölçeklendirme yapılmaktadır.

 

Kültür’ de Yaz

Uzun yıllardır yapmış olduğumuz ve her yıl ilginin artarak devam ettiği yaz okulu programı geliştiriliyor ve çocuklarının gün boyu İngilizce konuşulan bir ortamda yabancı eğitmenlerden eğitim almasını isteyen veliler her yıl tercihlerini Amerikan Kültür’den yana kullanıyorlar. Çocukların hem eğlenip hem öğrenebileceği, kaliteli zaman geçirebileceği yoğunlaştırılmış yaz kurslarımız bu dönem 6 Haziran itibariyle başlıyor. Üniversiteden gelecek öğrenciler için ise tarihlerimiz periyodik olarak devam edecek.

 

Junior Yurt Dışı Programları

Yabancı dil öğrenimi küçük yaştan itibaren başlamaktadır! Bir yabancı dil eğitimi çocuğa kültürel farklılıkların bilincine varmasını, "kulak alışkanlığı" edinmesini ve devamı için sağlam bir eğitim temeli oluşturmasını sağlamaktadır.  Yaz kurslarının diğer bir ayağı olan İngiltere veya Amerika gibi ülkelerde haftalık programlarla bunu gerçekleştirmek mümkün.

 

Yönetici ve İş Adamlarına Yönelik Programlar

Orta ya da üst düzey yöneticiler tarafından tercih edilen eğitimlerimiz de devam ediyor. Yoğun iş temposu arasında bu eğitimlere katılan kişiler çok kısa zamanda iş hayatlarında kullandıkları yabancı dil bilgilerini geliştirebilmektedirler.

Zaman, yabancı dil bilgisi, mesleki gereksinim ve pozisyonlarına göre tasarlanan özel programlardan biri  48 Günde İngilizce kursları, program öğrencilerine en kısa sürede ve en etkili şekilde kelime ve konuşma ağırlıklı bir İngilizce eğitimi verir.

Amerikan Kültür Yabancı Dil kurslarının 10  yıldır tüm dünyada özel müşterilerine uyguladığı bir eğitim sistemidir. Bu program, dünyada bilinen en etkili, en hızlı ve en kolay dil öğrenme yöntemidir.

 

Sınav İngilizcesi

Yabancı dil sınavları tek çatı altında toplanmasıyla beraber YDS (Yabancı Dil Sınavı) önem kazanmaya başladı. Yüksek lisans, doktora öğrenimi görmek isteyenler dil tazminatı ya da yurtdışı görev vs. nedeniyle yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyenler, Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ya da Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavına (DUS) girecek olan adayların ilgi gösterdiği sınav programlarımız mevcut.

Dünya üzerinde İngilizce yeterlilik göstergesi olarak en çok kabul edilen sınav olan TOEFL, hem iş hem de eğitim alanlarında oldukça yaygın olarak talep edilmektedir. TOEFL birçok eğitim kurumunca muafiyet sınavı olarak kabul edilirken, iş alımlarında da önemli bir rol oynamaktadır. Bu tür ve benzeri IELTS sınavına hazırlanmak için adayların Upper-Intermadiate veya üstü düzeyde genel İngilizce dil bilgisine sahip olmaları gerekir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amerikan Kültür’de Yaz Kursuları Başlıyor.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar