Skip Navigation Links

Kavruluyoruz Amman Dikkat !!!

Hava sıcaklığının giderek arttığı Hatay’da uzmanlar uyardı.

Kavruluyoruz Amman Dikkat !!!

Gündem   A+a-

Hava sıcaklığının giderek arttığı Hatay’da uzmanlar uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü,  bölgede hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceğini açıkladı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre Hatay’da sıcaklık 39-40 derece ölçülürken sıcak hava etkisini bugün de sürdürdü.  Parklarda bulunan termometreler ise 50 dereceyi gösterdi.

Özellikle çocuklar ve yaşlılar konusunda uyarı yapan uzmanlar, günün en sıcak saatlerinde dışarı çıkılmaması konusunda uyarırken, gün içerisinde soğuk duş almanın yararına dikkat çekiyor.

Asfaltın erimesi riski ise aşırı sıcaklarda büyük tehlike arzediyor ve özellikle motosikletlerin trafiğe çıkmaması eriyen asfaltta ciddi kazaların önüne geçecek önemli bir unsur olarak karşımıza çıkıyor.

Afrika’dan gelen sıcak hava dalgası Hatay’ı kavurdu. Kuzey Afrika'dan gelen kuvvetli sıcak hava dalgasının etkisiyle Hatay Bölgesi, tarihin en sıcak günlerini yaşamaya başladı.

Başkan Savaş’tan Sıcak Hava Uyarısı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş kullandığı sosyal medya üzerinden vatandaşları sıcak hava sebebiyle oluşabilecek olumsuzluklar için uyardı.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet