Skip Navigation Links

Sıfırdan İşadamlığına Uzanan Yolda Bir Hatay’lı…

Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Tüleyciye Yazlık Çiftliği’nde dünyaya gelen İsmet Bayrakçı, fakir çiftçi bir babanın 7’si erkek 2’si kız toplam 9 çoc

Sıfırdan İşadamlığına Uzanan Yolda Bir Hatay’lı…

Gündem   A+a-

Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Tüleyciye Yazlık Çiftliği’nde dünyaya gelen İsmet Bayrakçı, fakir çiftçi bir babanın 7’si erkek 2’si kız toplam 9 çocuğundan 3.’sü.

İlkokulu Hatay Reyhanlı Yatılı Bölge Okulunda okudu. Genç yaşında fakirlik ve iş sıkıntısı nedeniyle KKTC’de şansını denemeye karar verdi ve 1991 yılında Kıbrıs yolculuğu ve yaşamı başlamış oldu.

Sıfırdan başlayan iş hayatında işçi olarak kalmak istemiyor ve işveren olarak hedeflerine ulaşmayı arzu ediyordu.

Çalışanlarına daha iyi olanaklar sağlamak, memleketine katma değer kazandıracak projelere ve işlere imza atmak en büyük hayaliydi ve sonunda 2000 yılında küçük birikimlerini bir araya getirerek Hawaii Rent a Car ve Turizm şirketini kurdu.

Şirketini kuran İsmet Bayrakçı ilk iş olarak 7 kardeşini yanına alarak ailesinin de en büyük destekçisi oldu.

Çoğu sivil toplum kuruluşlarının kurulmasına da destek verip başkanlıklarını da yapan işadamı Kuzey Kıbrıs’ın dünyaya tanıtımına katkı sunmak için Dünya güzellik yarışmalarına da sponsor olarak bizleri onurlandırmıştır.

Evliliğini KKTC’de yapan, biri 11 diğeri 7 yaşında 2 erkek babası İsmet Bayrakçı mutlu bir evliliğin başarının anahtarı olduğuna inananlardan.

Kardeşlerini de yanına alıp çıktığı ticaret hayatında başarıyı yakalayan Bayrakçı, yeni alanlarda hizmet vermek üzere Upright Turizm Şirketi’ni de kurarak ticari hayatına farklı projeleri de katma imkanı buldu.

Şirketleri şu anda turizm, sigorta, emlak, oto kiralama ve müteahhitlik alanlarında hizmet veriyor.

İsmet Bayrakçı yakında başlatacağı yeni Hotel Projesiyle de göz dolduruyor. KKTC turizmine farklı bir bakış açısıyla renk katacak olan proje merakla bekleniyor.

“Yapacaksam en iyisi olmalı” düsturu ile iş hayatını devam ettiren İsmet Bayrakçı mütevazi kişiliği, misafirperverliği ve yükseldikçe alçalan gönlü ile de dostlarının arasında kalplere taht kuruyor.

Anadili Türkçe dışında Arapça, Rusça ve İngilizce’yi de çok iyi konuşan iş adamımız yurt dışı ilişkilerinde de bu yönünden faydalanmasını çok iyi biliyor.

KKTC’de yatırım yapmak isteyen birçok işadamına öncülük etti. Özellikle Hatay’lı işadamlarının Kıbrıs’a yatırım yapmasını isteyen Bayrakçı yatırım için gelen hemşehrilerine öncülük etmeye ve onlara yol göstermeye hazır.

Kıbrıs’ta birçok alanda bakir yatırım ortamının olduğunu ve hükümetinde bu konuda teşvikler verdiğinin altını çizerek, bu konunun iş adamları tarafından mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini, özellikle gelecek açısından çok önemli olduğunu belirtiyor.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nin Kuzey Kıbrıs Ekonomi Bakanı Sunat Atun’u ziyaretlerinde dile getirdikleri İskenderun Girne arası Deniz Uçağı seferlerinin başlatılmasının da iki ülke arasında önemli gelişmeleri beraberinde sürükleyeceğine inanıyor ve projeyi destekliyor. Ekonomi Bakanı Suat Atun, ilgili işadamlarına hemen teşvik vermeye hazır olduklarını dile getirmişti.

Pek boş zamanı olmayan ancak olduğunda da vaktini eşine ve çocuklarına ayıran İsmet Bayrakçı, fırsat buldukça doğa yürüyüşleri ve Atv ile safariye çıkıyor. Tam bir doğa ve hayvan dostu olduğu gibi sağlığına da oldukça önem veriyor. Doğal beslenme ve sağlıklı yaşam felsefesini hayatının her alanında uyguluyor. Alkol ve sigara kullanmadığı gibi dostlarına da tavsiye etmiyor.

Kıbrıs’ta Hatay’ı ve Hatay’lıları temsil adına gururumuz olan iş adamımıza başarılar diliyoruz.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
hasan 19 Haziran 2016 Pazar
Tebrikler ismet bey allah utandırmasın
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet